10ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αλεξάνδρειας Ημαθίας

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αλεξάνδρειας, από τις 20 έως τις 29 Ιουνίου, συμπληρώνει φέτος 10 χρόνια συνεχούς παρουσίας. Η 10η χρονιά του Φεστιβάλ αποτελεί έναν σημαντικό κόμβο για την εξέλιξή του, καθώς διευρύνεται δομικά χτίζοντας δυναμική ταυτότητα, δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο Χαράλαμπος Τσιτλακίδης, υπεύθυνος Επικοινωνίας και Παράλληλων Δράσεων του Φεστιβάλ.

Την έβδομη ημέρα του Φεστιβάλ, την Τετάρτη 26 Ιουνίου 24, στις 21:30, ξεκινάει το διεθνές διαγωνιστικό τμήμα με 27 ταινίες μικρού μήκους από όλο τον κόσμο. Δέκα ελληνικές και δεκαεπτά διεθνείς παραγωγές συνθέτουν το φετινό πρόγραμμα, επιλεγμένες να αντιπροσωπεύουν διαφορετικά κινηματογραφικά είδη και συνθέτοντας ένα πολυδιάστατο θεματικό καμβά, προσθέτει.

Ο κινηματογράφος, το περιβάλλον και οι εξελίξεις της κοινωνικής πραγματικότητας, αποτελούν τους σταθερούς θεματικούς πυλώνες γύρω από τους οποίους οικοδομούνται όλες οι εκδηλώσεις. Για τέταρτη χρονιά, ο χώρος διεξαγωγής του Φεστιβάλ αποτελεί το ιστορικό κτήριο της πόλης, το Κονάκι της Αλεξάνδρειας. Ένα ιστορικό μνημείο για την αναγνώριση του οποίου, ξεκινήσαμε να αγωνιζόμαστε ώστε να μην καταρρεύσει στην ιστορική λήθη.

Οι παράλληλες εκδηλώσεις μας αποτελούνται από ειδικές προβολές, εργαστήρια, masterclasses, στρογγυλά τραπέζια, ομιλίες, εκθέσεις και πολλά άλλα, με μια σινεφίλ διάθεση θερινού κινηματογράφου, επισήμανε ο κ. Τσιτλακίδης.
Το πρόγραμμα φτιάχτηκε για να προσφέρει μία αυθεντική εμπειρία κινηματογράφου, με ονειρική διάθεση αλλά και κοφτερή ματιά πάνω στην κοινωνική πραγματικότητα, κατέληξε.

Πηγή: ertnews.gr