22 χρόνια από τον θάνατο της Μαλβίνας Κάραλη: “Για αυτό επικρατούσε, το ανόθευτο πουλάει” εξομολογείται ο αδερφός της

“Είχε προσωπικότητα και ήταν ξύπνια, είχε ειρωνεία εκεί που έπρεπε. Η ειρωνεία είναι μία εκλεπτυσμένη μορφή τιμωρίας”.

Η Μαλβίνα Κάραλη γεννήθηκε στις 3 Φεβρουαρίου 1952 στον Πειραιά. Ήταν το πρώτο παιδί από τον δεύτερο γάμο του πατέρα της, Ανδρέα Σακκά. Η μητέρα της, Άννα, γνώρισε τον πατέρα της όταν εκείνος πήρε μετάθεση στην Πύλο από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Η Μαλβίνα Κάραλη έκανε τα πρώτα της βήματα στον ελληνικό κινηματογράφο σε ηλικία 12 ετών, με τον Τύπο να την χαρακτηρίζει ως το «νέο αστεράκι». Στην εκπομπή «Ακόμα δε είδες Τίποτα» παρουσιάστηκε ένα εκτενές αφιέρωμα στην πορεία της ζωής της, όπου μίλησαν ο αδερφός της και άνθρωποι του καλλιτεχνικού χώρου που συνδέθηκαν μαζί της.

«Η Μαλβίνα ήταν ένα ολόκληρο γεγονός στη ζωή μου. Είχε φίλους από αστρολόγους, πρωθυπουργούς, σκηνοθέτες, μέχρι άστεγους. Τα πρώτα χρονιά μου έλειπε πολύ. Τώρα μαζί με τα πιο σημαντικά πρόσωπα της ζωής μου, τη φέρω μέσα μου», είπε ο Σταμάτης Φασουλής.

«Είχα προσέξει ότι από μικρή ηλικία ήταν οξυδερκής. Είχε προσωπικότητα και ήταν ξύπνια, είχε ειρωνεία εκεί που έπρεπε. Η ειρωνεία είναι μία εκλεπτυσμένη μορφή τιμωρίας. Έκανε εκείνο που νόμιζε, για αυτό και επικρατούσε. Το ανόθευτο πουλάει», είπε ο Γεώργιος-Αλκίνοος Σακκάς.

Για την Μαλβίνα Κάραλη μίλησε και η Μίρκα Παπακωνσταντίνου, με την ηθοποιό να θυμάται την πρώτη φορά που την συνάντησε.

«Θυμάμαι τη συνάντηση μας σε ένα μπαρ στο Κολωνάκι. Όταν είδα τα μάτια και το μουτράκι της, είπα «τι είναι αυτό;». Το μυαλό της δεν παιζόταν, έκανε τόσα πράγματα. Η Μαλβίνα είναι παθιασμένο άτομο», είπε.

Περίπου στα 15 της χρόνια η Μαλβίνα Κάραλη παντρεύεται τον βιβλιοχαρτοπώλη Βαγγέλη Κάραλη και μένει έγκυος στο πρώτο της παιδί, την Μελίτα. Αργότερα κάνει τη Μαριανίνα και τον Μίνωα.

Τα επόμενα χρόνια εργάζεται ως δημοσιογράφος σε έντυπα και περιοδικά. Η πένα της κερδίζει αμέσως αρκετούς αναγνώστες.

Tο 1978 «εισβάλλει» στη μικρή οθόνη. Tότε γνωρίζει τον δεύτερο σύζυγο της, τον σκηνογράφο Γιώργο Πάτσα και το 1990 ερωτεύεται τον συγγραφέα Διονύση Χαριτόπουλο.

Αργότερα άφησε το αποτύπωμα της στην ιδιωτική τηλεόραση. Οι συνεντεύξεις της άφησαν εποχή και οι καλεσμένοι της έλεγαν μόνο αλήθειες. Έγραψε την δίκη της ιστορία μέσα από τα αντιδελτία της, περνώντας από… κόσκινο όλα τα πολιτικά πρόσωπα της επικαιρότητας.

«Με ανακάλυψε η ίδια από την Πάτρα και με καλούσε να κάνουμε αυτοσχέδιες εκπομπές. Όταν έκανα τη Μελίνα Μερκούρη, το είδε και μου είπε ‘ποτέ πήγα στη Μαλβίνα;’. Θεωρώ τον εαυτό μου απίστευτα τυχερό που μοιράστηκα τόσα αληθινά πράγματα με έναν σπάνιο άνθρωπο σαν τη Μαλβίνα», είπε ο Τάκης Ζαχαράτος.

Η Μαλβίνα ήταν παραδομένη σε έναν και μοναδικό Θεό, τον έρωτα. Γι’ αυτόν θα μπορούσε να κάνει τα πάντα.

Παρ’όλο που έδειχνε δυνατή γυναίκα, η Μαλβίνα είχε έναν φόβο, τις αρρώστιες. Η μοίρα της παίζει περίεργο παιχνίδι κι εκείνη έρχεται αντιμέτωπη με τον καρκίνο.

«Η Μαλβίνα ήταν το πιο ευαίσθητο κορίτσι που έχω δει ποτέ στη ζωή μου. Όταν αρρώστησε, δεν το ήξερα. Όταν το έμαθα της λέω ‘αρρώστησες και δεν το ξέρω;’. Παρ’ όλο που έχουν περάσει 22 χρόνια, τη βλέπω στα όνειρά μου», είπε η Άννα Αδριανού.

Στις 7 Ιουνίου 2002 γράφει την τελευταία σελίδα της ζωής της. Το ‘αστέρι’ της Μαλβίνας «σβήνει», αφήνοντας μας ένα μεγάλο κενό.

Πηγή: Mega

Πηγή: zappit.gr