3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου «Θόδωρος Αγγελόπουλος» , που διοργανώνει ο Δήμος Αιγιαλείας σε συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας, επιστρέφει με την τρίτη του εκδοχή με θέμα «Το γυναικείο βλέμμα» στον Κήπο του Πολύκεντρου Συνεδριακού Κέντρου και στα Παλαιά Σφαγεία Αιγίου από τις 24 έως τις 30 Ιουνίου 2024.

Το φετινό φεστιβάλ μεγαλώνει και συγκεντρώνει καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο. Για πρώτη χρονιά, δημιουργοί που συμμετέχουν στα Διαγωνιστικά Προγράμματα θα βρεθούν στο Αίγιο και θα παρουσιάσουν τις ταινίες τους σε Q&A συναντήσεις, δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο Ανδρέας Άννινος, καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ .

Στις καλύτερες ταινίες θα δοθεί χρηματικό έπαθλο 1000 ευρώ για τα διεθνή προγράμματα και 500 ευρώ για το Εθνικό Σπουδαστικό. Φέτος το φεστιβάλ θα τιμήσει την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και την Εύα Νάθενα. Στην τελετή λήξης, την Κυριακή 30 Ιουνίου, θα παρευρεθεί ο πολυβραβευμένος αμερικανός σκηνοθέτης, Αλεξάντερ Πέιν.

Οι βραδινές προβολές του διαγωνιστικού προγράμματος πραγματοποιούνται στον κήπο του Πολύκεντρου Συνεδριακού Κέντρου έως και το Σάββατο 29 Ιουνίου 2024 στις 21:00.

Ρεπορτάζ Αθ. Σταμοπούλου

Πηγή: ertnews.gr