Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται η πολιτική δραστηριότητα των κομμάτων μπροστά στις επερχόμενες ευρωεκλογές. Με κεντρικό σύνθημα «Μπορούμε και αξίζουμε περισσότερα στην Ελλάδα και την Ευρώπη» το ΠΑΣΟΚ παρουσίασε το προεκλογικό του σποτ. Όπως ανέφερε ο πρόεδρός του Νίκος Ανδρουλάκης: «Ήρθε η ώρα να αρχίσει ο χρόνος να μετράει. Να κάνουμε τις ευκαιρίες πράξη για όλους. Τώρα, για την Ελλάδα και την Ευρώπη».

Άσκησε κριτική σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για επικοινωνιακό πιγκ πογκ που δεν απαντάει στο πρόβλημα της ακρίβειας και επέκρινε τον Πρωθυπουργό ότι απορρίπτει τις στοχευμένες προτάσεις του ΠΑΣΟΚ: «Έχει έμμονες η ΝΔ λέει ή χρεοκοπία ή αποδέχεσαι αυτά, όχι να επιλέξουμε για προοπτική, λέω ούτε χρεοκοπία, ούτε ακρίβεια, ΠΑΣΟΚ για σοβαρές προτάσεις».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας επισκέφθηκε το νοσοκομείο Ευαγγελισμός, συζήτησε με τους εργαζόμενους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τις ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση και την πολιτική της ΕΕ ότι δίνουν ζεστό χρήμα σε ιδιωτικούς ομίλους. Όπως τόνισε ο Γ.Γ. του ΚΚΕ: «ράντζα και πάλι στους διάδρομους και προσωπικό δεν υπάρχει χρωματίζουν ντουβάρια αλλά γιατρούς δεν προσλαμβάνουν δίνουν για ενεργειακή αναβάθμιση. Oι χαρακτηρισμοί κάφροι και ανθρωπάκια λέξεις απαράδεκτες να επιστραφούν στον υπουργό υγείας».

Βολές κατά της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας από τον Κυριάκο Βελόπουλο. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης ανέφερε πως: «Η πολιτική της ΝΔ για την ακρίβεια, πέρα από αντιλαϊκή, αντικοινωνική, είναι και ψεύτικη. Η νέα πολιτική της εναντίον της ακρίβειας είναι η εξής: όταν το βάρος δεν συμφωνεί με την τιμή, τόσο το χειρότερο για το βάρος».

Στην Θεσσαλία περιοδεύει η Ζωή Κωνσταντοπούλου, επισκέφθηκε τα Φάρσαλα οπού συναντήθηκε με τον εμπορικό σύλλογο και τους εργαζόμενους στο κέντρο υγείας. Όπως δήλωσε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας: «Δεν μπορεί οι εργαζόμενοι να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους και η πολιτεία την ώρα που κομπάζει ότι πάει καλά η οικονομία να μην συμπληρώνει τα κενά σε βασικές ειδικότητες».

Οι πολιτικοί αρχηγοί πυκνώνουν τις περιοδείες τους καθώς ο χρόνος κυλάει αντίστροφα για τις ευρωεκλογές.