Με περιοδείες συνεχίζουν την προεκλογική τους δραστηριότητα οι πολιτικοί αρχηγοί, με την αντίστροφη μέτρηση για τις ευρωεκλογές να έχει αρχίσει.

Την αισιοδοξία του ότι το αποτέλεσμα της κάλπης της 9ης Ιουνίου θα είναι θετικό για το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε ο Νίκος Ανδρουλάκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη. Όπως υποστήριξε, το ΠΑΣΟΚ είναι αξιόπιστη δύναμη με προτάσεις που μπορούν να διώξουν τη λιτότητα, να εγγυηθούν καλή δημόσια υγεία και παιδεία, ενώ κάλεσε τους πολίτες να αποδοκιμάσουν την αλαζονεία της κυβέρνησης. Μιλώντας στον Alpha επισήμανε ότι: «εμένα θα με ικανοποιήσει το ΠΑΣΟΚ το βράδυ εκλογών να είναι ο νικητής, δηλαδή το κόμμα με την μεγαλύτερη αύξηση ποσοστών, γιατί ο τόπος χρειάζεται σοβαρή ισχυρότερη αντιπολίτευση γιατί δε μπορεί σε όλα η απάντηση να είναι η αλαζονεία του 41% Τέμπη, υποκλοπές, ακρίβεια».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας ζήτησε από τους πολίτες να συμμετέχουν μαζικά στην εκλογική διαδικασία και να και να ισχυροποιήσουν το ΚΚΕ: «Γι αυτό στις εκλογές πρέπει να κοντύνουμε την κυβέρνηση της ΝΔ και τα κόμματα της ΕΕ, του συστήματος. Να ενισχυθεί το ΚΚΕ, η δική σας φωνή, η δική σας δύναμη. Αυτό θα βοηθήσει τους αγώνες. Για να κερδίσουν οι εργάτες πρέπει να χάσουν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί, κατασκευαστικοί όμιλοι και τα κόμματα που τους στηρίζουν».

Την πεποίθηση του ότι η ΝΔ δεν θέλει να επιλύσει το πρόβλημα της ακρίβεια και για αυτό δεν έχει κάνει ποινικό αδίκημα την αισχροκέρδεια., εκφράζει ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος: «Είναι δηλαδή ένα αδίκημα το οποίο δεν τιμωρείται τουλάχιστον ποινικά. Η πρόταση της Ελληνικής Λύσης είναι συγκεκριμένη. Αν θες να χτυπήσεις την αισχροκέρδεια ένας τρόπος υπάρχει: φυλακή σε αυτούς που αισχροκερδούν και “βραχιολάκια”».

Χαιρετισμό στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Νέα Αριστερά με θέμα «Χωρισμός Κράτους Εκκλησίας» απηύθυνε ο Αλέξης Χαρίτσης.

Επικεντρωμένα στην πατρίδα, την παιδεία και την οικογένεια τα προεκλογικά τηλεοπτικά σποτ της ΝΙΚΗΣ.

Δίπλα στα παιδιά που δίνουν τη μάχη των Πανελληνίων Εξετάσεων στέκεται η Ζωή Κωνσταντοπούλου, με την επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας να τονίζει πως: «είναι μία μάχη από τις πολλές που έχετε να δώσετε στη ζωή σας, σημασία έχει να διεκδικείς και να μην τα παρατάς και όταν πέφτεις να ξανασηκώνεσαι, σας εύχομαι την καλύτερη επιτυχία».

Η ακρίβεια και τα περιβλήματα της καθημερινότητας θα είναι κεντρικά μέχρι την κάλπη των ευρωεκλογές.