Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη παρέστη στην Ουάσινγκτον στην επετειακή εκδήλωση για τα 75 χρόνια από την ίδρυση του ΝΑΤΟ.

Σήμερα ο πρωθυπουργός αναμένεται να έχει μια σύντομη συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενώ χθες συνομίλησε με υψηλόβαθμους Αμερικάνους Γερουσιαστές.

Η συνάντηση στην Ουάσιγκτον θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, σύντομης διάρκειας καθώς μια τέτοια επαφή- αρχικά- δεν ήταν στο πρόγραμμα των δύο ηγετών και τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχουν βεβαρημένο πρόγραμμα. Αντικείμενο της συνάντησης κυρίως η επισκόπηση όσων έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θα είναι ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης και η διπλωμάτης Μαρία Μπούρα ενώ από την πλευρά Ερντογάν, μαζί με τον Τούρκο πρόεδρο θα είναι ο υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν και ο σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας πρέσβης Ακίφ Τσαγατάι Κιλίτς.