Η μάστιγα των τηλεφωνικών εξαπατήσεων συνεχίζεται. Τελευταίο θύμα, μια 80χρονη γυναίκα από το Ηράκλειο που πείστηκε να δώσει σχεδόν 10. 000 ευρώ σε έναν άγνωστο που της τηλεφώνησε λέγοντάς της ότι ο γιος της είχε εμπλακεί σε ατύχημα και πρέπει να χειρουργηθεί.

Παλιό το κόλπο αλλά ακόμα βρίσκει θύματα. Η γυναίκα από τη Νέα Αλίκαρνασσό σήκωσε το τηλέφωνο και άκουσε τον άγνωστο άντρα που προσποιήθηκε το γιατρό να της λέει ότι ο γιος της είχε τραυματιστεί σοβαρά και χρειάζεται να μπει στο χειρουργείο. Έντρομη η γυναίκα, βρήκε το ποσό και αφού ακολούθησε τις οδηγίες του 31χρονου συνομιλητή της, τον συνάντησε και του παρέδωσε τα χρήματα.

Όταν αντιλήφθηκε την απάτη, ενημέρωσε την αστυνομία, η οποία έφτασε γρήγορα στα ίχνη του δράστη, πάνω στον οποίο βρέθηκαν 9.920 ευρώ, ενώ και η ηλικιωμένη γυναίκα τον αναγνώρισε.

Από την έρευνα της αστυνομίας προέκυψε ότι ο 31χρονος μαζί με έναν ακόμα αλλοδαπό, είχαν προβεί σε τουλάχιστον έξι ακόμα τηλεφωνικές απόπειρες απάτης. Σύμφωνα με τη μέθοδο που χρησιμοποιούσαν, τηλεφωνούσαν μαζικά σε ακαθόριστο χρόνο σε τυχαίες σταθερές τηλεφωνικές συνδέσεις κυρίως ηλικιωμένων ατόμων, προσποιούμενοι την ιδιότητα του γιατρού και επικαλούμενοι δήθεν τραυματισμό συγγενικού τους προσώπου, τους προκαλούσαν ιδιαίτερη σύγχυση και φόβο, πείθοντάς τους να καταβάλουν χρήματα για την απαιτούμενη χειρουργική επέμβαση και ανάρρωση των οικείων τους προσώπων.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης συνιστά κυρίως στους ηλικιωμένους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περιπτώσεις που μέσω τηλεφώνου, από άγνωστα άτομα (που παρουσιάζονται ως εκπρόσωποι φορέων ή υπάλληλοι Υπηρεσιών), τους ζητάνε την καταβολή χρηματικών ποσών ή την παροχή στοιχείων λογαριασμών ή κωδικών, για την πραγματοποίηση συναλλαγών. Επίσης, να ενημερώνουν άμεσα τις αστυνομικές Αρχές σε κάθε περίπτωση που αντιλαμβάνονται τέτοιες συμπεριφορές, ακόμα και στην περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος τους.