Η αστυνομία του Ιλινόις έδωσε στη δημοσιότητα πλάνα από κάμερα σώματος που δείχνει τις στιγμές που οδήγησαν στον θανατηφόρο πυροβολισμό μιας γυναίκας που είχε τηλεφωνήσει στην αστυνομία (911) για να αναφέρει έναν ύποπτο εισβολέα στο σπίτι της.
Η δολοφονία της Sonya Massey, 36 ετών, το Σαββατοκύριακο της Ημέρας της Ανεξαρτησίας οδήγησε σε ποινικές διώξεις εναντίον ενός από τους αστυνομικούς που ανταποκρίθηκαν στο σπίτι της και έχει προκαλέσει την καταδίκη του προέδρου Τζο Μπάιντεν.
Ο αναπληρωτής του σερίφη της κομητείας Sangamon Sean Grayson απολύθηκε από την αστυνομία και κατηγορήθηκε για φόνο και υπηρεσιακό παράπτωμα.
Ο ίδιος δήλωσε αθώος για τις κατηγορίες. Από τη Δευτέρα κρατούνταν χωρίς εγγύηση.
Τη Δευτέρα, η Αστυνομία της Πολιτείας του Ιλινόις έδωσε στη δημοσιότητα πλάνα από κάμερα σώματος που δείχνει τους αστυνομικούς να φωνάζουν στην κυρία Massey να βάλει κάτω μια κατσαρόλα με βραστό νερό καθώς της στρέφουν τα πιστόλια τους.
Το περιστατικό τα ξημερώματα της 6ης Ιουλίου ξεκίνησε όταν η κ. Massey κάλεσε την αστυνομία στο σπίτι της στο Σπρίνγκφιλντ, 200 μίλια (320 χιλιόμετρα) νότια του Σικάγο, για να αναφέρει ότι πίστευε ότι κάποιος είχε εισβάλει στην ιδιοκτησία της.