Τραγωδία έπληξε τα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης αφού η Κινέζα influencer Pan Xiaoting πέθανε κατά τη διάρκεια μιας ζωντανής μετάδοσης του Mukbang στις 14 Ιουλίου.
Το Mukbang, είναι μια δημοφιλής τάση που προέρχεται από τη Νότια Κορέα, περιλαμβάνει τους οικοδεσπότες που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες φαγητού μπροστά σε ζωντανό κοινό. Η Παν, η οποία είχε αποκτήσει σημαντικό κοινό, υπέκυψε στις ακραίες απαιτήσεις αυτής της τάσης.
Αρχικά εργαζόταν ως σερβιτόρα, η Pan Xiaoting ξεκίνησε τη ζωντανή μετάδοση ως βοηθητικό πρόγραμμα για να συμπληρώσει το εισόδημά της.
Η δημοτικότητά της εκτινάχθηκε στα ύψη, ωθώντας την να αφήσει τη δουλειά της και να επικεντρωθεί στη ροή πλήρους απασχόλησης. Αυτή η αλλαγή σταδιοδρομίας της έφερε σημαντικά έσοδα και πολλά δώρα από τους θαυμαστές της.
Παρά τις ανησυχίες της οικογένειάς της για τον αντίκτυπο του επαγγέλματός της στην υγεία της, η Παν συνέχισε να ωθεί τον εαυτό της σε ακραία όρια. Νοίκιασε ένα ξεχωριστό στούντιο για τις συνεδρίες ροής της για να εξασφαλίσει μια πιο επαγγελματική ρύθμιση. Ωστόσο, η αφοσίωσή της είχε υψηλό κόστος. Συχνά κατανάλωνε έως και 10 κιλά φαγητού σε μία μόνο συνεδρία και περνούσε έως και 10 ώρες την ημέρα τρώγοντας. Αυτές οι ακραίες διατροφικές συνήθειες οδήγησαν σε πολλαπλές νοσηλείες, συμπεριλαμβανομένης μιας λόγω γαστρικής αιμορραγίας.

Την ώρα του θανάτου της, η Παν ζύγιζε 300 κιλά…