Η αθλητική δράση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού ξεκίνησε σήμερα (24/7) με δύο αγώνες ποδοσφαίρου, δύο ημέρες πριν χιλιάδες αθλητές και καλλιτέχνες πρόκειται να συμμετάσχουν σε μια φιλόδοξη τελετή έναρξης στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας.

Μετά από χρόνια προετοιμασίας, και καθώς περισσότεροι από 10.000 αθλητές ετοιμάζονται για ένα από τα 329 χρυσά μετάλλια στις 19 ημέρες αγώνων, οι δύο πρώτες διοργανώσεις των Αγώνων του Παρισιού ξεκίνησαν.

Η ανδρική ομάδα της Ισπανίας αντιμετώπισε και νίκησε (2-1) το Ουζμπεκιστάν στο «Parc des Princes» στο Παρίσι, ενώ η Αργεντινή, που κέρδισε τον τίτλο το 2004 και το 2008, αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με το Μαρόκο στην ανατολική πόλη Σεντ Ετιέν, με ένα γκολ που πέτυχε στο 16′ λεπτό των καθυστερήσεων.

Covid-19

Το Παρίσι 2024 προορίζεται να είναι οι πρώτοι θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες μετά την πανδημία Covid-19, αφού οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο του 2020, που αναβλήθηκαν κατά ένα χρόνο λόγω Covid-19, διεξήχθησαν σε μεγάλο βαθμό χωρίς θεατές.

Αλλά –έως τώρα- πέντε Αυστραλές αθλήτριες υδατοσφαίρισης έχουν

βρέθηκε θετικές στην Covid-19, δήλωσε η επικεφαλής της Ολυμπιακής ομάδας της χώρας Άννα Μέρες.

Ασφάλεια

Έξι ακόμη αγώνες ποδοσφαίρου ανδρών είναι προγραμματισμένοι αργότερα μέσα στην ημέρα, συμπεριλαμβανομένης αυτού της οικοδέσποινας Γαλλίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες στις 22:00. Η Γαλλία κέρδισε τον τίτλο το 1984 στο Λος Άντζελες.

Πριν από αυτό, ο εναρκτήριος αγώνας ποδοσφαίρου των Ολυμπιακών Αγώνων του Ισραήλ εναντίον του Μάλι πρόκειται να είναι το πρώτο τεστ ασφαλείας για τους Αγώνες. Η Γαλλία θα αναπτύξει χιλιάδες αστυνομικούς για να το εξασφαλίσει εν μέσω έντονων ανησυχιών για την ασφάλεια και αυξημένες γεωπολιτικές εντάσεις, συμπεριλαμβανομένου του πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα.

Το Ράγκμπι «7»

Το Ράγκμπι «7» είναι επίσης στο σημερινό μενού, με τον Γάλλο παγκόσμιο αστέρα, Αντουάν Ντουπόν, να ανεβάζει τις ελπίδες της διοργανώτριας χώρας για ένα χρυσό μετάλλιο μετά τη σπαρακτική της αποτυχία στο Παγκόσμιο Κύπελλο πέρυσι.

Η Αυστραλια νίκησε 21-14 τη Σαμόα στο εναρκτήριο παιχνίδι του ράγκμπι «7».

Το χάντμπολ και η τοξοβολία θα κάνουν το δικό τους ντεμπούτο στους Αγώνες του Παρισιού την Πέμπτη και οι σκοποβολή την Παρασκευή, πριν ξεκινήσει η Τελετή ΄Έναρξης.

Πηγή: ertnews.gr