Ο Dikec και η συμπαίκτριά του Sevval Ilayda Tarhan κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο στο μικτό ομαδικό αγώνισμα των 10 μέτρων αεροβόλου πιστολιού στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι την Τρίτη, αφού έχασαν στον τελικό από τη Σερβία με 16-14, που σηματοδότησε το πρώτο Ολυμπιακό μετάλλιο για την Τουρκία στη σκοποβολή.

Η ψύχραιμη συμπεριφορά του Ντίκετς στη διοργάνωση κέρδισε την παγκόσμια προσοχή. Πολλοί παγκόσμιοι λογαριασμοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αντέδρασαν στις φωτογραφίες και τα βίντεο του 51χρονου από τη σκοποβολή. Οι φωτογραφίες του έγιναν ακόμη και αντικείμενο μερικών καρικατούρων και διαδικτυακών μιμιδίων.

Βρέθηκαν επίσης οι φωτογραφίες του τοποθετημένες σε αρκετές δημοφιλείς αφίσες βιντεοπαιχνιδιών και ταινιών ως μέρος ενός trending αστείου.Ο Elon Musk, μεγαλοεπιχειρηματίας και διευθύνων σύμβουλος της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης X, απάντησε στις φωτογραφίες του Τούρκου αθλητή από τα γυρίσματα γράφοντας στα σχόλιά του “Nice”.

Ο Dikec, απόστρατος αξιωματικός του τουρκικού στρατού, έχει κερδίσει στο παρελθόν δύο χρυσά μετάλλια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκοποβολής (ISSF), ένα χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο ISSF και πέντε χρυσά μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκοποβολής.