«Από το Βυζάντιο στην Κρήτη» ταξίδεψε μουσικά το βράδυ της Πέμπτης, πλήθος κόσμου που βρέθηκε στο παλιό λιμάνι των Χανίων.

Σε μία ειδυλλιακή τοποθεσία, στη μέση του λιμενοβραχίονα στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, με θέα τον Φάρο και το Ενετικό λιμάνι των Χανίων, οι εκατοντάδες επισκέπτες και περιηγητές παρακολουθούσαν μαγεμένοι από την απέναντι μεριά του λιμανιού τη συναυλία και απόλαυσαν το καλλιτεχνικό πάντρεμα, βυζαντινής και κρητικής μουσικής.

Μάλιστα για πρώτη φορά σε τέτοια εκδήλωση, οι τοπικές επιχειρήσεις εστίασης διέκοψαν το μουσικό τους πρόγραμμα, ώστε οι μελωδίες να ακούγονται απ’ άκρη σ’ άκρη, σε όλο το λιμάνι.

Πρόκειται για ένα μουσικό πάντρεμα δύο μακραίωνων και ιστορικών ειδών μουσικής από τις φωνές ανθρώπων, σημείωσε μεταξύ άλλων ένας εκ των διοργανωτών της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Χανίων, Νεκτάριος Ψαρουδάκης ο οποίος συμπλήρωσε ότι η σύμπραξη αυτή συμβάλει σε μία προσπάθεια επανένωσης με τις ρίζες και τις παραδόσεις μας. Από τη μεριά του ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων, Μανώλης Κοτσιφάκης τόνισε, πως στην επιτυχημένη προσπάθεια συνέβαλαν και οι τοπικοί επιχειρηματίες.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν ο Δήμος Χανίων σε συνεργασία με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, τη Βυζαντινή Χορωδία «Στέφανος Μελωδών» και τη Ριζίτικη Παρέα «Αστέριος» διοργάνωσαν μια μοναδική συναυλία Βυζαντινής Μουσικής και Ριζίτικου Κρητικού Τραγουδιού, ενώ στόχο της ιδιαίτερης εκδήλωσης ήταν, όσοι αγαπάνε τη μουσική και την παράδοση, να δώσουν καύσιμο στον Φάρο του Πολιτισμού, ώστε να λειτουργήσει σαν οδηγός για τις επόμενες γενιές.

 

Πηγή: ertnews.gr