Τον δρόμο της δικαιοσύνης παίρνει η υπόθεση υπεξαίρεσης χρημάτων στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης Γιάννης Τρεπεκλής κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Ο κ. Τρεπεκλής αναφέρθηκε στα στοιχεία που οδήγησαν στην αποκάλυψη της υπόθεσης μετά τη διακοπή τηλεφωνικών συνδέσεων τόσο στο γραφείο του όσο και στη Δ/νση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης λόγο χρεών. Έχει διαταχθεί ΕΔΕ, ενώ ο φερόμενος ως δράστης, έχει παραδεχθεί την πράξη του. Μετά από αυτό, ο Περιφερειάρχης κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία.

Όπως ανέφερε “στείλαμε στον εισαγγελέα το πόρισμα σήμερα και την δική μου επιστολή για να καταθέσω μήνυση -ως όφειλα- ως περιφερειάρχης και έχω ζητήσει από τον ορκωτό να γίνει με μεγάλο δείγμα έρευνα για να αποτυπωθούν και ευθύνες αν και όπου υπάρχουν. Και αυτό γιατί οι οικονομικές καταστάσεις χαρακτηρίστηκαν από τον ορκωτό ως μη έκφραση γνώμης ενώ στην έκθεση του για το 2018 και έπειτα διαπιστώνει -και κανείς δεν το παρατήρησε- ότι εντοπίστηκαν και αξιολογήθηκαν οι κίνδυνοι ουσιωδών σφαλμάτων στις οικονομικές καταστάσεις που οφείλονται είτε σε απάτη είτε σε λάθος.

Να τονίσουμε ότι έχει ξεκινήσει διαχειριστικός έλεγχος των οικονομικών της περιφέρειας, ενώ μετά από διαγωνιστική διαδικασία, έχει τοποθετηθεί εσωτερικός ελεγκτής και έχουν ξεκινήσει διαδικασίες ενημέρωσης του προσωπικού, ώστε η λειτουργία των υπηρεσιών να είναι λειτουργική και ελέγξιμη.