Με δάκρυα στα μάτια εμφανίστηκε ο Αμερικανός απερχόμενος πρόεδρος στην ομιλία του κατά την πρώρτη ημέρα του συνεδρίου των Δημοκρατικών που διεξάγεται στο Σικάγο, εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση και στον Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίον χαρακτήρισε «looser» (αποτυχημένο).

Ο Τζο Μπάιντεν σε μία συγκινησιακή ομιλία, στον απόηχο της απόσυρσής του από την κούρσα διεκδίκησης μίας δεύτερης θητείας και ενόψει της ανάληψης -και επισήμως- του χρίσματος των Δημοκρατικών από την Κάμαλα Χάρις, μίλησε για την τετραετία που πέρασε λέγοντας πως ο ίδιος έκανε πολλά λάθη, ωστόσο έδωσε για τις ΗΠΑ τον καλύτερό του εαυτό.

Ο απερχόμενος πρόεδρος επευφημήθηκε εκκωφαντικά, παρατεταμένα από τους συνέδρους εισερχόμενος στην κύρια αίθουσα του United Center, με πολλούς να φωνάζουν «σ’ αγαπάμε Τζο!» ή «ευχαριστούμε Τζο!». Ο πρόεδρος Μπάιντεν ανταπέδωσε λέγοντας επίσης πως τους «αγαπά».

Κατά το τέλος της ομιλίας του ο Τζο Μπάιντεν δάκρυσε δίνοντας στην κόρη του Ashley Biden μια μεγάλη αγκαλιά, ενώ το πλήθος ξέσπασε σε επευφημίες. Η Ashley μόλις είχε πει στο πλήθος ότι ο πατέρας της ήταν «ο μπαμπάς των κοριτσιών της πρώτης κατηγορίας». «Μπορούσα να δω ότι εκτιμούσε και εμπιστευόταν τις γυναίκες», είπε.