Ειδικοί μίλησαν στο MEGA για την τραγωδία που συνέβη στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής. Υπενθυμίζεται ότι ένας 19χρονος εκτοξεύθηκε όταν έσπασε το κάθισμα ενός περιστρεφόμενου παιχνιδιού και χτύπησε στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του μπροστά στη μητέρα και τα δύο αδέλφια του. Ένας από τους αδελφούς του, που συμμετείχε επίσης στο παιχνίδι “Crazy Dance”, γλίτωσε από καθαρή τύχη.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, ο θάνατος του 19χρονου ήταν ακαριαίος.

Σήμερα, στη Βέροια συγγενείς και φίλοι θα πουν το τελευταίο αντίο στον 19χρονο που έχασε την ζωή του τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 19 Αυγούστου. Η κηδεία του θα γίνει στον Ιερό ναό Αναλήψεως Παπάγου στη Βέροια, στις 11:00, ενώ η ταφή θα πραγματοποιηθεί στα Κοιμητήρια του Διαβατού. Η οικογένειά του ζήτησε αντί στεφάνων, όποιος παρευρεθεί να κάνει μια δωρεά στην εκκλησία της ενορίας. «Επιθυμία της οικογένειας είναι αντι στεφάνων να γίνει δωρεά στην ενορία που επιθυμεί ο καθένας στην μνήμη του αγαπημένου όλων μας», αναφέρει σε ανάρτηση συγγενής του 19χρονου.

«Ευθύνη του ιδιοκτήτη είναι να πραγματοποιεί τους απαραίτητους ελέγχους»

Όπως αποκαλύπτεται, το συγκεκριμένο λούνα παρκ λειτουργούσε χωρίς άδεια από την αρχή της σεζόν, έκοβε εισιτήρια για χαλασμένα παιχνίδια και δεν είχε διενεργήσει τους αναγκαίους ελέγχους στις εγκαταστάσεις.

«Το μηχάνημα είναι σωστά σχεδιασμένο εδώ και 25-30 χρόνια, είναι πιστοποιημένο, αλλά απαιτεί τακτικούς ελέγχους και συντήρηση. Οι έλεγχοι πρέπει να γίνονται με αυστηρότητα, όπως συμβαίνει στην αεροπλοΐα, ακολουθώντας τις σαφείς οδηγίες του κατασκευαστή. Είναι υποχρέωση του ιδιοκτήτη να κάνει τους απαραίτητους ελέγχους κάθε χρόνο», δήλωσε στο MEGA ο πραγματογνώμονας Κώστας Λακαφώσης.

«Απαιτούνται προδιαγραφές και σχεδιασμός για την ασφαλή λειτουργία του παιχνιδιού»
«Δεν πρόκειται για ένα απλό παιχνίδι, αλλά για μια ηλεκτρομηχανολογική κατασκευή με πολλές απαιτήσεις. Έχει περιστροφική κίνηση και ταχύτητες και μεταφέρει ανθρώπους, κάτι που απαιτεί όλα τα αναγκαία μέτρα για την ασφάλεια τους», ανέφερε ο πραγματογνώμονας Γιώργος Περιβολιώτης, και συνέχισε:

«Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχουν προδιαγραφές και σωστός σχεδιασμός για την ασφαλή λειτουργία του μηχανήματος, που εξασφαλίζονται από τον κατασκευαστή».

Σύμφωνα με την εκτίμησή του, το παιχνίδι δεν φαίνεται να είχε σχεδιαστικό πρόβλημα, αλλά το ζήτημα ήταν τοπικό.