Σε μια εποχή που τα SUV δείχνουν να χαίρουν της προτίμησης του αγοραστικού κοινού, η MG έρχεται να λανσαριστεί στην ελληνική αγορά εκ νέου και να προτείνει κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις. Μια εταιρεία που έχει ιστορία 99 ετών, δεν θα μπορούσε παρά να έχει αρκετό ενδιαφέρον- και όχι μόνο για όσους ασχολούνται θεωρητικά με το παρελθόν της αυτοκίνησης γενικά.

Ακριβώς τέτοια, είναι η περίπτωση της MG, της εταιρείας που ιδρύθηκε το 1924 και ειδικευόταν στις βελτιώσεις των αυτοκινήτων της Morris στη Βρετανία. Σήμερα, με την MG κάτω από την “ομπρέλα” των εταιρειών της SAIC, της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανία της Κίνας, η εταιρεία έχει να επιδείξει μια πλήρη γκάμα μοντέλων που βάζει στο στόχαστρο μια μεγάλη γκάμα αγοραστών καινούργιων αυτοκινήτων.

Ξεκινώντας από το νέο MG ZS, που θα προσφέρεται στην ελληνική αγορά τόσο ως αμιγώς ηλεκτρικό, όσο και με δύο επιλογές κινητήρων βενζίνης. Το MG ZS είναι μια πρόταση οικογενειακού SUV που έχει ήδη αποτελέσει τη “βάση” των επιλογών της μάρκας στην Ελλάδα, με μια εξαιρετικά προσιτή τιμολογιακή τοποθέτηση που το έχει καταστήσει ιδιαίτερα αγαπητό στο αγοραστικό κοινό.

Η αισθητική του νέου ZS φαίνεται πως έχει δεχτεί κάποιες “ενέσεις” εκσυγχρονισμού, δίνοντας μια συνολικά πιο επιθετική εικόνα στο μοντέλο. Η δεύτερη γενιά του, πέραν της πολύ καλής εξοπλιστικής γκάμας, θα έχει ιδιαίτερα μεγάλο ενδιαφέρον και σε ότι έχει να κάνει με το σύστημα κίνησης. Ειδικά στην έκδοση MG ZS Hybrid+, με το επανασχεδιασμένο εσωτερικό και το ιδιαίτερα αποδοτικό υβριδικό σύνολο.

Από τις πρώτες εικόνες, διακρίνεται η διάθεση των σχεδιαστών της MG να τονίσουν το δυναμισμό του μοντέλου, που αναμένεται να διατηρήσει κάποιες από τις υπάρχουσες εκδόσεις κινητήρα και στη νέα του γενιά. Στην κορυφή της γκάμας, αναμφίβολα θα τοποθετηθεί η Hybrid+ έκδοση, που θα περιλαμβάνει τον 1.500άρη ατμοσφαιρικό κινητήρα βενζίνης, έναν ηλεκτροκινητήρα, αυτόματο κιβώτιο τριών σχέσεων και μπαταρία 1,83 kWh.

Πρόκειται για το σύνολο που έχουμε ήδη δει στο MG3 Hybrid+, γεγονός που αυξάνει τις προσδοκίες σε ότι έχει να κάνει με την εκμετάλλευση αυτού του χαρισματικού ηλεκτρομηχανικού συνόλου. Στο μικρό hatchback της εταιρείας, θα παραπέμπει και η αισθητική του πίσω μέρους του νέου MG ZS, με τη σχετική διαμόρφωση των φωτιστικών σωμάτων και του προφυλακτήρα.

Στη Hybrid+ έκδοση, το MG ZS αναμένεται να είναι το δυνατότερο μοντέλο της κατηγορίας, μια και με 194 ίππους θα πρέπει να περιμένουμε και ανάλογα πολύ καλές επιδόσεις. Αντίστοιχα, ιδιαίτερα ικανό αναμένεται να είναι το νέο ZS σε ότι έχει να κάνει με την οικονομία του καυσίμου αλλά και τις εκπομπές των ρύπων. Αυτά όμως είναι στοιχεία που θα πρέπει να περιμένουμε να επιβεβαιωθούν.

Η παρουσίαση του νέου μοντέλου στις κατά τόπους αγορές της Ευρώπης, από τις μέχρι τώρα πληροφορίες, θα γίνει στις 28 Αυγούστου στην Ηπειρωτική Ευρώπη, όπως επίσης και στην Αυστραλία και στη Βρετανία- για την αγορά της οποίας θα είναι διαθέσιμο από τα τέλη του προσεχούς Οκτώβρη. Ανάλογο ενδιαφέρον όμως, θυμίζουμε πως θα έχει και όλη η υπόλοιπη γκάμα της μάρκας.

Το MG4, το μοντέλο που αποτελεί την αιχμή του δόρατος της εταιρείας για τη διείσδυση στην αγορά των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων, συνεχίζει να είναι ελκυστικό με τις εκδόσεις του. Αμιγώς ηλεκτρικό είναι και το MG5, με το οποίο η εταιρεία θέλει να προσφέρει ακόμα περισσότερους χώρους και ευρυχωρία, με αυτονομία που φτάνει έως και τα 400 χιλιόμετρα με μια φόρτιση.

Η αυτονομία αυτή, αφορά στην έκδοση του MG5 με τη μπαταρία των 61,0 kWh, καθώς η βασική του μοντέλου είναι εκείνη με τη μπαταρία των 50,0 kWh (320 χλμ.). Βενζινοκίνητο ή plug-in υβριδικό, είναι το MG HS που και αυτό κάποια στιγμή μέσα στο επόμενο εξάμηνο θα μας απασχολήσει με την ανανέωσή του. Ένα ακόμα SUV που στην πρώτη εκδοχή του, έχει turbo κινητήρα 1,5 λίτρων με απόδοση 162 ίππους.

Στη δεύτερη, η μέγιστη τιμή της ισχύος του συνδυάζοντας τις αποδόσεις ηλεκτροκινητήρα και βενζινοκινητήρα, είναι 258 ίπποι. Σε αυτή την περίπτωση, έχει ενδιαφέρον το ότι η μπαταρία του υβριδικού συστήματος είναι 16,6 kWh, που εξασφαλίζει ηλεκτρική αυτονομία 52 χιλιομέτρων στο μοντέλο. Πολύ σύντομα, αναμένεται και στην ελληνική αγορά το εκπληκτικό Cyberster.

Το roadster αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της MG που έχει κατακτήσει με τις χάρες του κοινό και κριτικούς σε όλες τις χώρες όπου έχει παρουσιαστεί μέχρι τώρα, αναμένεται να λανσαριστεί και στη χώρα μας μέχρι το τέλος του έτους. Η εξωτική του εμφάνιση συνδυάζεται με κορυφαία απόδοση και εξαιρετικές επιδόσεις, οι οποίες όπως και σε όλα τα μοντέλα της MG, θα προσφέρονται με με 7 χρόνια εγγύηση.

Πηγή: Sport24.gr