Έκκληση στους εθελοντές αιμοδότες να δώσουν αίμα καθώς τελευταία υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις με αποτέλεσμα οι ασθενείς που το έχουν ανάγκη να βρίσκονται αντιμέτωποι με αναβολές ή ακόμα και μεταγγίσεις με μικρότερη ποσότητα αίματος, έκανε ο Λεωνίδας Ρουμπάτης, μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής ΠΟΣΕΑ και της Γενικής Συνέλευσης ΕΟΘΑ. Το πρόβλημα αφορά τα δυο νοσοκομεία των Ιωαννίνων και γενικά όλα τα νοσοκομεία της χώρας .

Όπως επισημαίνει ο κ. Ρουμπάτης

«Πάσχοντες από Θαλασσαιμία και Δρεπανοκυτταρική Νόσο, όπου η μετάγγιση αίματος είναι η μοναδική θεραπεία τους και το καλοκαίρι αντιμετωπίζουν τις ελλείψεις αίματος δεν λαμβάνουν τις απαραίτητες ποσότητες αίματος που απαιτούνται, με αποτέλεσμα να αναβάλλονται οι προγραμματισμένες μεταγγίσεις τους. Πρόβλημα αντιμετωπίζουν επίσης οι πάσχοντες με μεσογειακή αναιμία οι καρκινοπαθείς πολυμεταγγιζόμενοι, οι τραυματίες από τροχαία, ασθενείς που υποβάλλονται σε χειρουργεία, αλλά και ορισμένες έγκυες .

Παρακαλούμε όσοι μπορούν να αιμοδοτήσουν να απευθυνθούν στα τμήματα αιμοδοσίας των δυο Νοσοκομείων των Ιωαννίνων καταλήγει η ανακοίνωση.