Έμφαση στην καθημερινότητα του πολίτη με στοχευμένες παρεμβάσεις στο φορολογικό, την υγεία και την παιδεία, και με γνώμονα τη διασφάλιση της δημοσιονομικής σταθερότητας δίνει ο πρωθυπουργός, στον κυβερνητικό σχεδιασμό με ορίζοντα 3ετίας. Είναι κομβικά θέματα για την κυβέρνηση που θα ακούσουμε να αναλύει ο πρωθυπουργός, στις εξαγγελίες του στη ΔΕΘ.

Με λέξη – κλειδί τη λογοδοσία ο πρωθυπουργός θα προσέλθει στην ΔΕΘ προχωρώντας σε έναν απολογισμό του κυβερνητικού έργου και περιγράφοντας τον κυβερνητικό σχεδιασμό με ορίζοντα 3ετίας με διπλό στόχο τη σύγκλιση με την Ευρώπη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προανήγγειλε στοχευμένες παρεμβάσεις στο φορολογικό τις οποίες θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός επισημαίνοντας: θέλουμε τα φορολογικά βάρη να διανέμονται δίκαια.

Για την ακρίβεια κατηγόρησε την αντιπολίτευση για λαϊκισμό και επέμεινε: στόχος να συνεχίσουμε με τις παρεμβάσεις μας την πτωτική πορεία των τιμών και την ανοδική για τα εισοδήματα των πολιτών.

Στις κυβερνητικές προτεραιότητες και η ενισχυση του ΕΣΥ, «η υγεία από τα μεγαλύτερα αγκάθια στη χώρα» είπε ο Παύλος Μαρινάκης και προανήγγειλε ότι ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει σχετικές πρωτοβουλίες.

Στο μέτωπο της παιδείας, ανακοινώθηκαν χθες οι 11 αλλαγές στα σχολεία πιστοποιώντας τη βαρύτητα που δίνει η κυβέρνηση στα ζητήματα της καθημερινότητας, τα οποία κυριαρχούν στην ατζέντα που διαμορφώνει.

Παιδεία, μεταφορές, υγεία και ασφάλεια είναι τα πεδία που αναδεικνύει η κυβέρνηση, ενώ στην οικονομία είναι και η στήριξη των ευάλωτων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται επίσης να εκπέμψει μήνυμα σταθερότητας για τη χώρα, έχοντας συγκεκριμένο πρόγραμμα προς υλοποίηση και ασχολούμενη με τα ουσιαστικά ζητήματα που απασχολούν τους πολιτες.