Η Αρχαία Ολυμπία και οι εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας φιλοξενούν τον τελικό της Διεθνούς Οικονομικής Ολυμπιάδας 2024.

 

Η διοργάνωση συγκεντρώνει τους 90 κορυφαίους μαθητές και μαθήτριες Λυκείου από 18 χώρες, οι οποίοι διακρίθηκαν στις εθνικές τους Οικονομικές Ολυμπιάδες ανάμεσα από 97.000 συμμετέχοντες.

Η διοργάνωση περιλαμβάνει τον διεθνή τελικό, ομιλίες από κορυφαίους ακαδημαϊκούς και εξέχουσες προσωπικότητες της οικονομίας, της πολιτικής και της επιχειρηματικότητας, πολιτιστικές δραστηριότητες, καθώς και την τελετή απονομής βραβείων.

Η φιλοξενία της φετινής διοργάνωσης στην Αρχαία Ολυμπία είναι προϊόν του μνημονίου συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ του Τσέχικου Ινστιτούτου Οικονομικής Εκπαίδευσης (INEV), διοργανωτή φορέα, και της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας (IOA). Το μνημόνιο αυτό ενισχύει την κοινή δέσμευση για την προώθηση της οικονομικής εκπαίδευσης και των Ολυμπιακών αξιών.

Η Οικονομική Ολυμπιάδα αποτελεί τον μεγαλύτερο και ταχύτερα αναπτυσσόμενο παγκόσμιο διαγωνισμό οικονομικών γνώσεων για μαθητές Λυκείου, με περισσότερους από 350.000 συμμετέχοντες από το 2016 και ετήσια συμμετοχή που υπερβαίνει τους 97.000 μαθητές από 25 χώρες και τέσσερις ηπείρους.

Πηγή: ertnews.gr