Αντιδράσεις στον ιατρικό κόσμο του νομού πυροδότησε η μη συμμετοχή εκπροσώπων του Ιατρικού Συλλόγου Σάμου στην σύσκεψη για την υγεία που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στο Υπουργείο με την συμμετοχή των αιρετών και του αντιπροέδρου του Δ.Σ του Νοσοκομείου Σάμου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου «η πρωτοβουλία του Βουλευτή κ. Στεφανάδη να ζητήσει συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας κ. Γεωργιάδη (καθοριστική γι’ αυτή του την κίνηση ήταν η μεγαλειώδης διαμαρτυρία των Σαμίων) αν και πολύ καθυστερημένη χρονικά, αφού η κατάσταση στο Νοσοκομείο είναι απελπιστική, επικροτείται ,όμως υπάρχει μία σοβαρή παράλειψη ,διότι στην αντιπροσωπεία δεν έχει κληθεί μέλος του Ιατρικού Συλλόγου όπως σωστά προβλέπεται».

Εξάλλου ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου και η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών αναφέρει ότι «η μεγαλειώδης συγκέντρωση που έγινε στην πρωτεύουσα του νησιού τρόμαξε τον τοπικό Βουλευτή και την κυβέρνηση του και έσπευσε να προγραμματίσει συνάντηση με τους Δημάρχους του νομού και τον Αντιπεριφερειάρχη με τον Υπουργό Υγείας».

Τονίζουν ότι ουδέποτε δε δόθηκε λύση με τέτοιου είδους συναντήσεις και με τέτοιους συσχετισμούς και πίσω από κλειστές πόρτες ενώ καλούν το Σαμιακό λαό και τους φορείς του, να είναι σε επαγρύπνηση και σε ετοιμότητα για κλιμάκωση του αγώνα.

Τέλος ο βουλευτής του Νομού Χριστόδουλος Στεφανάδης απαντώντας τα επικριτικά σχόλια δήλωσε ότι το κάλεσμα γίνεται από τον υπουργό υγείας και επιλέχθηκε να υπάρξει αντιπροσωπεία των αιρετών οι οποίοι γνωρίζουν τα προβλήματα και μάλιστα έχουν ομόφωνα ψηφίσματα των δημοτικών συμβουλίων της Ανατολικής και Δυτικής Σάμου ώστε να υπάρξει μία συζήτηση εποικοδομητική και να δοθούν λύσεις.

Τόνισε δε ότι ο υπουργός πρόκειται να επισκεφθεί τη Σάμο και θα έχει επαφές με όλους τους υγειονομικούς προκειμένου να του μεταφερθούν τα προβλήματα και τα αιτήματα αυτών.