Ένα σημαντικό έργο, που θα ανακουφίσει τους κατοίκους της Γαλατινής Κοζάνης από το κόστος της θέρμανσης τον χειμώνα αποτελεί η έλευση του φυσικού αερίου, η οποία καλύπτεται από τα ανταποδοτικά των ΑΠΕ, που διεκδίκησε ο Δήμος Βοΐου από την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στην περιοχή.

Με χαρά οι κάτοικοι της Γαλατινής υποδέχτηκαν το αναπτυξιακό έργο, δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον να συνδεθούν με το δίκτυο φυσικού αερίου αφού ο χειμώνας είναι ιδιαίτερα βαρύς.

Το ενδιαφέρον των κατοίκων της Γαλατινής είναι μεγάλο, για τα 700 περίπου νοικοκυριά, επιχειρήσεις και δημόσια κτίρια, που θα “κουμπώσουν” στο σύστημα του φυσικού αερίου.

400 τουλάχιστον αιτήσεις έχουν γίνει από τους κατοίκους της Γαλατινής, για να μπορέσουν να συνδεθούν στο δίκτυο του φυσικού αερίου.

Οι εργασίες στην τοπική κοινότητα Γαλατινής συνεχίζονται πυρετωδώς, για να προλάβουν τον επερχόμενο χειμώνα και να φτάσει το φυσικό αέριο.

Μπορεί η Γαλατινή να έχει περικυκλωθεί από ανεμογεννήτριες και η έλευση του φυσικού αερίου μέσω των ανταποδοτικών από τις ΑΠΕ να είναι προς όφελος των πολιτών και η δημοτική αρχή να διεκδικεί σημαντικά ποσά, ωστόσο, είναι αντίθετοι στην άναρχη τοποθέτηση τους. Ο Δήμος Βοΐου πάντως στέλνει το μήνυμα πως η γεωγραφική θέση δεν αποτελεί αιτία ενεργειακής απομόνωσης, αλλά μπορεί να βελτιώσει τις ανάγκες των κατοίκων, για φθηνότερη θέρμανση.