Για την άμεση και μαζική προκήρυξη των κενών θέσεων ιατρών στα Νοσοκομεία του Νομού δεσμεύτηκε ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης κατά τη διάρκεια της σημερινής ευρείας σύσκεψης με την παρουσία του Υφ.Υγείας, κ. Μάριου Θεμιστοκλέους, του Διοκητή της 2ης ΥΠΕ, Χρ. Ροιλού και της Γ.Γ. . Λίλιαν Βιλδιρίδη, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου-Ικαρίας- Φουρνων , Ε.Μαυρατζώτη, τον Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου, Π.Παπαγεωργιου, τον Δήμαρχο Δυτικής Σάμου, Θεμ. Παπαθεοφάνους ,τον Δήμαρχο Ικαρίας, Φάνη Καρούτσο, τον Δήμαρχο Φούρνων Δημήτρη Καρύδη και του προσωρινού Διοικητή του ΓΝΣ , Ι. Χατζηκωνσταντή.

Οι αιρετοί του Νομού Σάμου επέδωσαν στον Υπουργό τα ψηφίσματα των Δημοτικών Συμβουλίων ενώ αναφέρθηκαν εκτενώς στα προβλήματα που υπάρχουν στις Μονάδες Υγείας των νησιών. Ο Υπουργός ζήτησε να σταλούν αύριο τα οργανογράμματα των δύο νοσοκομείων Ικαρίας και Σάμου ώστε να γίνει άμεσα μαζική προκήρυξη των κενών οργανικών θέσεων. Ανακοίνωσε την υπογραφή της ΚΥΑ ώστε ο Νομός να υπαχθεί στην κατηγορία Α άγονων περιοχών κάτι πολύ σημαντικό , γιατί συνεπάγεται, εκτός των άλλων προνομίων, την επιπλέον χορήγηση 300 ευρώ μηνιαίως σε όλους τους γιατρούς και 600 ευρώ μηνιαίως στους γιατρούς με ειδικότητες που υπάρχει έλλειψη. Αντίστοιχα το ίδιο θα ισχύσει και για τα Κέντρα Υγείας.
Σχετικά με το πρόβλημα έλλειψης Αγροτικών ιατρών , σε συνδυασμό και με τα νέα οικονομικά κίνητρα, τόνισε ότι θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες προκήρυξης. Τέλος ο κ. Γεωργιάδης ανακοίνωσε εκ νέου την απόφαση του και την άμεση έναρξη της διαδικασίας εγκατάστασης Μαγνητικού Τομογράφου και Αιμοδυναμικής Μονάδας στο ΓΝ Σάμου.

«Ο Υπουργός , η ηγεσία του Υπουργείου και της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, γνωρίζουν τα προβλήματα και σίγουρα θα προωθηθούν άμεσες και λειτουργικές λύσεις . Ευχαριστώ τον κ. Υπουργό που ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα για τη σημαντική αυτή συνάντηση και κυρίως για τις λύσεις που προωθεί» ανέφερε ο Βουλευτής του Νομού Χριστόδουλος Στεφανάδης μετά την ολοκλήρωση της ευρείας σύσκεψης για τα θέματα υγείας στο αρμόδιο Υπουργείο παρουσία των αιρετών Α και β βαθμού Τοπικής αυτοδιοίκησης.

Πηγή: ertnews.gr