Στοχευμένες επιχειρήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποιήθηκαν από την 1η έως τις 7 Σεπτεμβρίου 2024 για την αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών στους οδηγούς ταξί της Αττικής. Οι έλεγχοι διενεργήθηκαν από τις Ομάδες Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής και επικεντρώθηκαν σε σημεία-κλειδιά, όπως οι Σταθμοί Υπεραστικών Λεωφορείων Κηφισού και Λιοσίων, ο Λιμένας Πειραιά και η περιοχή της Ακρόπολης.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων συνελήφθησαν τρεις οδηγοί ταξί, με τις κατηγορίες να αφορούν κατοχή πλαστής ειδικής άδειας οδήγησης και είσπραξη κομίστρου μεγαλύτερου του επιτρεπόμενου. Επιπλέον, έξι οδηγοί παραπέμφθηκαν με μηνύσεις, οι πέντε για υπερχρεώσεις και ένας για έλλειψη άδειας οδήγησης.

Συνολικά, βεβαιώθηκαν 99 παραβάσεις, εκ των οποίων 63 αφορούσαν πειθαρχικές παραβάσεις, όπως η στέρηση ειδικής άδειας, η μη χρήση ταξιμέτρου, η είσπραξη υπερβολικού κομίστρου και η κατοχή πλαστών ειδικών αδειών. Επιπλέον, 36 παραβάσεις καταγράφηκαν για παραβίαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ), περιλαμβάνοντας παραβάσεις για δυσδιάκριτες πινακίδες, μη ύπαρξη Δελτίου Τεχνικού Ελέγχου και αντικανονική χρήση κινητού τηλεφώνου.

Στο πλαίσιο των ελέγχων, αφαιρέθηκαν δύο άδειες οδήγησης, εννέα άδειες κυκλοφορίας, δύο ειδικές άδειες ταξί και αρκετά ζεύγη και μονές πινακίδες κυκλοφορίας. Παράλληλα, τέσσερα ταξί ακινητοποιήθηκαν. Όλες οι σχετικές παραβάσεις συνοδεύτηκαν από τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα, ενώ τα Πειθαρχικά Συμβούλια ενημερώθηκαν για τις δικές τους περαιτέρω ενέργειες.

Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή με τις σχετικές δικογραφίες να έχουν σχηματιστεί εναντίον τους. Η Ελληνική Αστυνομία διαβεβαιώνει πως οι έλεγχοι θα συνεχιστούν για την καταπολέμηση της παραβατικότητας στους επαγγελματίες οδηγούς και για την ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών.