Η ΠΟΜΙΔΑ χαιρέτισε τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ σχετικά με τα μέτρα για τη στεγαστική πολιτική και την αγορά ακινήτων, χαρακτηρίζοντάς τες «ιστορικής σημασίας». Στην ανακοίνωσή της, η ΠΟΜΙΔΑ υπογράμμισε ότι η φορολογική πριμοδότηση της επανένταξης ανενεργών αστικών κατοικιών στην αγορά ενοικίασης αποτελεί μια πρόταση που η οργάνωση είχε καταθέσει περίπου ένα χρόνο πριν.

Σύμφωνα με την ΠΟΜΙΔΑ, το μέτρο αυτό θα «ξεκλειδώσει» τα κλειστά ακίνητα και θα προσφέρει ποιοτική και προσιτή στέγη στους ενοικιαστές, τονίζοντας ότι είναι η μόνη λύση που μπορεί να αποφέρει άμεσα αποτελέσματα. Η οργάνωση κάλεσε την κυβέρνηση να υλοποιήσει το μέτρο χωρίς περίπλοκα κριτήρια και αποκλεισμούς, ώστε να διευκολυνθεί η είσοδος όλων των διαθέσιμων κατοικιών στην αγορά.

Η ΠΟΜΙΔΑ χαιρέτισε επίσης τις άλλες εξαγγελίες, όπως το πρόγραμμα «Σπίτι μου» και τη μείωση του ΕΝΦΙΑ για ασφαλισμένες κατοικίες, θεωρώντας τα σημαντικά βήματα για την κτηματαγορά και την κοινωνία. Παράλληλα, επανέλαβε το αίτημά της για εξορθολογισμό των φορολογικών συντελεστών στα ενοίκια, τονίζοντας πως αποτελεί βασικό αποτρεπτικό παράγοντα για τους ιδιοκτήτες.

Τέλος, η ΠΟΜΙΔΑ εξέφρασε την ανησυχία της για τα μέτρα που αφορούν τις βραχυχρόνιες μισθώσεις, προειδοποιώντας ότι ενδεχόμενοι περιορισμοί θα πλήξουν τα εισοδήματα των ιδιοκτητών και τη γενικότερη οικονομική δραστηριότητα που σχετίζεται με τον τουρισμό.