Η προεκλογική μάχη για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ περνά σε νέο στάδιο, καθώς οι υποψήφιοι καταθέτουν τις απαιτούμενες υπογραφές, ενόψει του πρώτου γύρου των εκλογών που θα διεξαχθεί στις 6 Οκτωβρίου. Τα στελέχη του κόμματος προβλέπουν έντονες εξελίξεις, ενώ τα επιτελεία των υποψηφίων προετοιμάζονται για την τελική φάση της προεκλογικής καμπάνιας, αποφεύγοντας τις «παγίδες» των αντιπάλων τους.

Οι υποψήφιοι αρχηγοί προσπαθούν να ενισχύσουν τη δυναμική τους μέσω της συλλογής υπογραφών από τα μέλη του κόμματος, οι οποίες θεωρούνται ένδειξη της στήριξης που απολαμβάνουν. Η κατάθεση των υπογραφών, που ξεπερνούν τις 62.000 συνολικά, υποδηλώνει ότι αναμένεται μαζική συμμετοχή στις εκλογές, σύμφωνα με την Επιτροπή Δεοντολογίας του ΠΑΣΟΚ.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος διεκδικεί την ηγεσία για ακόμη μία φορά, κατάφερε να συγκεντρώσει 24.810 υπογραφές μελών, ενώ άλλοι υποψήφιοι όπως ο Χάρης Δούκας και ο Μιχάλης Κατρίνης κατέθεσαν επίσης χιλιάδες υπογραφές στήριξης. Στο επίκεντρο των υποψηφίων βρίσκεται η προσπάθεια να επικεντρωθούν σε μηνύματα ενότητας και ανανέωσης, με στόχο την ενίσχυση του ρόλου του ΠΑΣΟΚ στην πολιτική σκηνή.

Καθώς οι διαδικασίες για την ανακήρυξη των υποψηφίων πλησιάζουν στο τέλος τους, οι έξι υποψήφιοι προετοιμάζονται για την τελική αναμέτρηση, που θα κρίνει το μέλλον της ηγεσίας του κόμματος.