Η πλευρά του έκπτωτου προέδρου ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, φέρνει στο προσκήνιο το ζήτημα των ποινικών και διοικητικών ευθυνών εντός του κόμματος μετά την απομάκρυνσή του. Μέσω διαρροής λίγο πριν από την έκτακτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, γνωστοποιούνται οι σημερινές κινήσεις του Κασσελάκη. Σύμφωνα με τη διαρροή, ο διευθυντής του κόμματος, Χρήστος Μαυροκεφαλίδης, φέρεται να δήλωσε στον κ. Κασσελάκη ότι ο ίδιος (σ.σ. ο Κασσελάκης) φέρει την ευθύνη, εκτός εάν του παραχωρηθεί πληρεξούσιο.

Ωστόσο, πηγές από το κόμμα επισημαίνουν ότι στην τελευταία συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, ο Χρήστος Μαυροκεφαλίδης είχε εξουσιοδοτηθεί ως υπεύθυνος για το κόμμα, μετά από γνωματεύσεις δικηγορικών γραφείων, με στόχο τη διευθέτηση ζητημάτων που προέκυψαν μετά την έκπτωση του Κασσελάκη.

Όταν σήμερα ο κ. Κασσελάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Μαυροκεφαλίδη ρωτώντας «ποιος έχει την ευθύνη;», ο τελευταίος φέρεται να του απάντησε: «Εγώ».

Στελέχη της Πολιτικής Γραμματείας εκτιμούν ότι η διαρροή από το περιβάλλον Κασσελάκη στοχεύει στη διατήρηση της στήριξης των υποστηρικτών του.

Η διαρροή αναφέρει επίσης ότι ο Μανώλης Καπνισάκης επικοινώνησε με τη γραμματέα του κόμματος, Ράνια Σβίγκου, θέτοντας το ερώτημα: «Ποιος φέρει την διοικητική και ποινική ευθύνη για το κόμμα;». Παρότι δεν έλαβε άμεση απάντηση, ο κ. Κασσελάκης επανέλαβε το ίδιο ερώτημα στη Σβίγκου, η οποία τον παρέπεμψε στον Μαυροκεφαλίδη. Εκείνος, όπως αναφέρεται, απάντησε ότι «την ευθύνη έχεις εσύ, εκτός αν μου υπογράψεις πληρεξούσιο», με τον κ. Κασσελάκη να αντιδρά: «Πώς θα υπογράψω, αν δεν γνωρίζω τις αποφάσεις;».

Μετά από αυτό το επεισόδιο, η κ. Σβίγκου προχώρησε στην έκτακτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό τι προτίθεται να πράξει ο Κασσελάκης.