Πρόκειται για τη στιγμή που ξεκίνησαν όλα. Ο Ντομινίκ Πελικό συλλαμβάνεται σε σούπερ μάρκετ επειδή προσπάθησε να βγάλει φωτογραφία κάτω από φούστα ανυποψίαστης γυναίκας. Αμέσως μετά ξεκίνησε να ξετυλίγεται το κουβάρι των αρρωστημένων φαντασιώσεών του με θύμα τη σύζυγό του, Ζιζέλ. Οι αστυνομικοί βρήκαν τα ντοκουμέντα της φρίκης στο κινητό του και την ενημέρωσαν για τον εφιάλτη που βίωνε επί σχεδόν μία 10ετία.

Η σύλληψη αυτή αποτέλεσε το πρώτο βήμα για την αποκάλυψη ενός τρομακτικού δικτύου βιασμών, με θύμα τη σύζυγό του, Ζιζέλ. Στο κινητό του και σε έναν κρυφό σκληρό δίσκο βρέθηκαν ντοκουμέντα από 92 βιασμούς που οργάνωνε ο Pélicot, αφού νάρκωνε τη γυναίκα του με το ισχυρό φάρμακο Temesta. Οι βιαστές στρατολογούνταν από κρυφά φόρουμ στο διαδίκτυο, με τίτλο “Χωρίς να το γνωρίζει”.

Η υπόθεση πήρε μεγάλες διαστάσεις, καθώς 51 από τους 72 βιαστές ταυτοποιήθηκαν, με πολλούς να έχουν ήδη παραδεχθεί τις πράξεις τους. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται δημόσιοι υπάλληλοι, νοσοκόμοι, στρατιώτες και δημοσιογράφοι. Η κόρη του Pélicot, Caroline Darian, τον περιέγραψε στο δικαστήριο ως έναν από τους μεγαλύτερους σεξουαλικούς θηρευτές της εποχής.

Παρά την κατάσταση της υγείας του, που τον έχει οδηγήσει σε νοσηλείες, ο Pélicot παραμένει υπό κράτηση, με την υπεράσπισή του να υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να εμφανιστεί στο δικαστήριο λόγω των ιατρικών του προβλημάτων.