Η δέσμευση του Ντόναλντ Τραμπ για αύξηση των δασμών στις εισαγωγές, ιδιαίτερα από την Κίνα, φαίνεται να έχει την υποστήριξη μιας οριακής πλειοψηφίας των Αμερικανών ψηφοφόρων, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos. Η έρευνα αυτή δείχνει πως ο Τραμπ υπερέχει έναντι της αντιπάλου του, Κάμαλα Χάρις, στα θέματα που αφορούν την οικονομία ενόψει των προεδρικών εκλογών.

Συγκεκριμένα, περίπου 56% των ψηφοφόρων φαίνεται να στηρίζουν την επιβολή δασμών 10% σε όλες τις εισαγωγές και 60% στις εισαγωγές από την Κίνα, σε αντίθεση με το 41% που αντιτίθεται στην πολιτική αυτή. Ο Τραμπ φαίνεται να έχει και τη στήριξη όσων επιθυμούν τη μείωση του εθνικού χρέους, αν και οικονομολόγοι επισημαίνουν ότι οι προτάσεις του ενδέχεται να επιβαρύνουν το χρέος περαιτέρω.

Παρόλα αυτά, η Χάρις διατηρεί ένα ελαφρύ προβάδισμα σε εθνικό επίπεδο, έχοντας υποστήριξη 5% περισσότερη από τον Τραμπ, με τη μάχη να κρίνεται σε επτά πολιτείες-κλειδιά. Στην ερώτηση ποιος θα φέρει καλύτερες οικονομικές συνθήκες για τους πολίτες, η Χάρις προηγείται κατά μία ποσοστιαία μονάδα, ενώ έχει τη στήριξη όσων ανησυχούν για την υγειονομική περίθαλψη και τις υποδομές. Αντίθετα, ο Τραμπ κερδίζει έδαφος στο ζήτημα του πληθωρισμού, καθώς οι πολίτες θεωρούν ότι είναι πιο πιθανό να μειώσει τις τιμές αγαθών όπως τα τρόφιμα και τα καύσιμα.