Αρκετή ηλιοφάνεια και λίγες βροχές που θα εκδηλωθούν κυρίως στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται για τις επόμενες ημέρες μέχρι και την Τετάρτη, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη. Από την Πέμπτη έως το τέλος της εβδομάδας η ηλιοφάνεια θα είναι ακόμη περισσότερη, ενώ και η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή άνοδο και θα φτάσει στα επίπεδα των 30-32 βαθμών.

Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα στο Ιόνιο προβλέπονται  νεφώσεις κατά διαστήματα, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αρκετή ηλιοφάνεια με λίγα σύννεφα από το μεσημέρι, και πιθανότητα λίγων βροχών το απόγευμα στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι στο Ιόνιο νότιοι 3 με 4 μποφόρ, στο Αιγαίο βόρειοι έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, στις περισσότερες περιοχές η μέγιστη θα φτάσει τους 26 με 29 βαθμούς.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγα σύννεφα από το μεσημέρι. Οι άνεμοι αρχικά βόρειοι και από το μεσημέρι νότιοι 3 με 4 μποφόρ, η θερμοκρασία από 18 έως 28 βαθμούς.

Και στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται ηλιοφάνεια, με λίγα μόνο σύννεφα. Οι άνεμοι ασθενείς, η θερμοκρασία από 15 έως 27 βαθμούς.