Στις 12:00 το μεσημέρι συνεδριάζει η Επιτροπή Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας με το ερώτημα της διαγραφής του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Μάριου Σαλμά. Η παραπομπή του αφορά αντικοινοβουλευτική, αντικομματική και αντισυναδελφική συμπεριφορά που προκαλεί σοβαρή ζημιά στο κόμμα ή σε άλλο βουλευτή.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον βουλευτή Μάριο Σαλμά ήταν οι τελευταίες τηλεοπτικές του εμφανίσεις όπου επανέλαβε τα περί φωτογραφικών διαγωνισμών αντιπολιτευόμενος σε επίπεδο ηθικής την κυβέρνηση, κάτι που δεν μπορούσε να γίνει ανεκτό. Το μήνυμα αυτό έστειλε ο πρωθυπουργός από τη Νέα Υόρκη παραπέμποντάς τον στην επιτροπή Δεοντολογίας για διαγραφή.

Δεν παραπέμπεται επειδή διαφοροποιήθηκε ιδεολογικά ή πολιτικά. Παραπέμπεται για τις δηλώσεις του περί αδιαφάνειας κατ’ επανάληψη, η κα Μενδώνη έχει απαντήσει εμπεριστατωμένα και δημοσίως” τόνισε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης, Βασίλης Κικίλιας.

Σύμφωνα με το περιβάλλον του βουλευτή, ο Μάριος Σαλμάς θα προσέλθει στην Επιτροπή Δεοντολογίας σήμερα για να δώσει εξηγήσεις.