Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε την Τετάρτη ότι μαχητικά αεροσκάφη του αναχαίτισαν ένα μη επανδρωμένο εναέριο
όχημα (UAV) που πέρασε από τη Συρία. «Το UAV αναχαιτίστηκε … νότια της Θάλασσας της Γαλιλαίας. Δεν αναφέρθηκαν ζημιές ή τραυματισμοί», επισημαίνεται.

Στο μεταξύ η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz ανέφερε ότι ο στρατός παρακολουθεί με ανησυχία την άφιξη περίπου 40.000 μαχητών από τη Συρία, το Ιράκ και την Υεμένη στην περιοχή του Γκολάν, περιμένοντας το κάλεσμα του ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα για μάχη. Η Haaretz επικαλούμενη ανώτερη πηγή ασφαλείας, δήλωσε επίσης ότι η Χεζμπολάχ διαθέτει ακόμη πάνω από 100.000 ρουκέτες για να στοχεύσει το Ισραήλ.

Η εφημερίδα επεσήμανε ότι «βρισκόμαστε σε έναν πόλεμο που θα μπορούσε να κλιμακωθεί σε έναν πολύ ευρύτερο περιφερειακό πόλεμο και δεν μπορούμε να εργαστούμε σε ένα μέτωπο, και ο στρατός παρακολουθεί με ανησυχία την άφιξη περίπου 40.000 από τη Συρία, το Ιράκ και την Υεμένη στο Γκολάν και περιμένουν το κάλεσμα του Νασράλα να πολεμήσουν».

«Η παρουσία μαχητών είναι επικίνδυνη και θα επέμβουμε στη Συρία για να καταστήσουμε σαφές στον Άσαντ ότι δεν θα δεχτούμε την παρουσία τους εκεί», δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος ασφαλείας.