Συνελήφθη το πρωί της Παρασκευής στην Κερατέα ο Μανώλης Καλαϊτζιδάκης, παλαιοχριστιανός που άρπαξε το νεογέννητο κοριτσάκι του από το νοσοκομείο Αλεξάνδρα, εξαφανιζόμενος για μέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, συνελήφθη και η σύζυγός του, η οποία είναι η μητέρα του βρέφους και συμμετείχε στην εξαφάνιση.

Το μωρό παρέμενε στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα, καθώς οι κοινωνικές υπηρεσίες είχαν κρίνει ακατάλληλο το περιβάλλον διαβίωσης των γονέων, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η απομάκρυνσή του από την οικογένεια. Η απόφαση αυτή είχε ως σκοπό την προστασία του βρέφους, το οποίο θα μεταφερόταν στο Κέντρο Βρεφών «Μητέρα».

Η μητέρα, παρά την απαγόρευση, επισκεπτόταν καθημερινά το μωρό για να το θηλάσει, έχοντας πλήρη επίγνωση της επικείμενης μεταφοράς του. Για τον λόγο αυτόν, είχαν ληφθεί μέτρα ασφαλείας, τοποθετώντας υπαλλήλους σεκιούριτι στον όροφο των νεογνών. Παρά τα μέτρα, ο πατέρας κατόρθωσε να αρπάξει το κοριτσάκι και να διαφύγει τρέχοντας.

Η εξαφάνιση του βρέφους σήμανε συναγερμό στις αρχές, οι οποίες ξεκίνησαν άμεσα έρευνες για τον εντοπισμό της οικογένειας. Μετά από πολυήμερη αναζήτηση, οι αστυνομικές δυνάμεις εντόπισαν τον πατέρα και τη μητέρα του νεογνού σε σπίτι στην Κερατέα, όπου και συνελήφθησαν χωρίς να προβάλουν αντίσταση.

Σύμφωνα με τις αρχές, το μωρό είναι καλά στην υγεία του και μεταφέρθηκε ήδη με ασφάλεια στο Κέντρο Βρεφών «Μητέρα», όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.