“Ήμουν πάρα πολύ θυμωμένη και αυτός ο θυμός διοχετευόταν κυρίως με εσωστρέφεια” περιγράφει η Ηλιάνα Μαυρομάτη.

Η Ηλιάνα Μαυρομάτη βρέθηκε στο πλατό της εκπομπής «Καλημέρα είπαμε;» με την Ζωή Κρονάκη και τον Τάσο Ιορδανίδη, το πρωινό της Κυριακής, στην ΕΡΤ. Μέσα σε όλα, δε, η γοητευτική πρωταγωνίστρια αναφέρθηκε με ειλικρίνεια στη βοήθεια που έλαβε και λαμβάνει από την ψυχανάλυση εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους και την… έσυραν, πρώτη φορά, πριν χρόνια οι γονείς της.

Πιο συγκεκριμένα, η Ηλιάνα Μαυρομάτη σημείωσε χαρακτηριστικά πως «ξεκίνησα στα 19 μου ψυχανάλυση, ενώ ψυχοθεραπεία είχα κάνει και νωρίτερα. Υπήρξε μια ανάγκη άμεση επιβίωσης τότε στην εφηβεία μου, όπου πέρασα αρκετά έντονη εφηβεία οπότε με σύρανε τότε να πάω. Ήμουν πάρα πολύ θυμωμένη και αυτός ο θυμός διοχετευόταν κυρίως με εσωστρέφεια. Δηλαδή γινόμουν αρκετά αυτοκαταστροφική με διάφορους τρόπους».

«Εξωστρεφόταν όμως κιόλας, ειδικά στους γονείς μου. Οπότε για να μπορέσω να επικοινωνήσω με τον εαυτό μου και με το περιβάλλον, να μπορέσω και να δεχθώ βοήθεια, έπρεπε κάποιος να με σύρει και να με πάει για βοήθεια. Άργησα να μπορέσω να το δεχθώ, βέβαια. Δηλαδή έφτασα μετά τα 17 – 18 μου να καταλάβω την αναγκαιότητα και το πόσο χρήσιμη μπορεί να είναι για κάποιον αυτή η διαδικασία».

«Όταν το κατάλαβα, το κρατάω σαν κόρη οφθαλμού ακόμα στη ζωή μου. Θα το συμβούλευα σε όλους και θα πω κυρίως στα αγόρια, όχι μόνο στα κορίτσια, γιατί για κάποιο λόγο δυσκολεύονται πολύ περισσότερο να πάνε να αναλυθούν. Τα κορίτσια κάπως έχουμε μια πιο ανοιχτή πρόσβαση στη δουλειά με τον εαυτό μας» πρόσθεσε, εν συνεχεία, η Ηλιάνα Μαυρομάτη σε αυτή την τηλεοπτική της εξομολόγηση στο ψυχαγωγικό μαγκαζίνο της δημόσιας τηλεόρασης.

Πηγή: zappit.gr