Την υποψηφιότητα του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ο ευρωβουλευτής Νικόλας Φαραντούρης, με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα. Παύλος Πολάκης και Σωκράτης Φάμελλος γνωστοποιούν τις προτάσεις τους για το μέλλον του κόμματος, ενώ την ίδια ώρα μαίνεται η εσωκομματική αντιπαράθεση με το βλέμμα στο Συνέδριο.

«Ξεκινάμε. Με αίσθημα ευθύνης και πίστη στις αξίες και τις αρχές μας, καταθέτω την υποψηφιότητά μου για τη θέση του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία», έγραψε ο κ. Φαραντούρης σε ανάρτησή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τον παρότρυναν βουλευτές, στελέχη, μέλη του κόμματος να «βγει μπροστά», γιατί όπως έλεγαν, «βαρέθηκαν την τοξικότητα». Σημείωναν μάλιστα ότι ο κ. Φαραντούρη δεν ανήκει σε καμία από τις ομάδες και τόνιζαν ότι στρατεύτηκε στον ΣΥΡΙΖΑ το 2019, δηλαδή την εποχή της ήττας.

Σύμφωνα με έμπειρα στελέχη που γνωρίζουν τον χώρο, με βάση εκτιμήσεις που μπορούν να γίνουν ως τώρα, ο κ. Φαραντούρης ακουμπά περισσότερο την «δεξαμενή» του Στέφανου Κασσελάκη και λιγότερο τους 100.

Η ανακοίνωση υποψηφιότητας Κασσελάκη θα γίνει σύντομα.

Την εξωστρέφεια προέταξε ο Νίκος Παππάς μιλώντας στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια χρονική στιγμή, που η εσωστρέφεια έχει πιάσει στασίδι στην Κουμουνδούρου.

Την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ θέτει ως πρώτη προτεραιότητα ο Σωκράτης Φάμελλος. Τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής περισσότερα του ενός debate. «Αυτό θα προκαλέσει τα μεγαλύτερα προβλήματα από όσα έχουμε ζήσει μέχρι τώρα», είπε.

Το Σάββατο συνεδριάζει  η Κ.Ε.

Πηγή: ertnews.gr