Η γκάμα των συστημάτων κίνησης για τις BMW i5 Touring και BMW Σειρά 5 Touring θα διευρυνθεί με την προσθήκη μιας ακόμη αμιγώς ηλεκτρικής έκδοσης, μιας plug-in-υβριδικής παραλλαγής και ενός τετρακύλινδρου βενζινοκίνητου μοντέλου. Επιπλέον, νέες ζάντες, χρώματα και επενδύσεις στην καμπίνα, θα είναι διαθέσιμα για τις Σειρά 1, Σειρά 5, X2 και Σειρά 2 Active Tourer.

Η αύξηση της ισχύος φόρτισης κατά 50% θα βελτιστοποιήσει τις δυνατότητες οδήγησης χωρίς εκπομπές ρύπων των plug-in υβριδικών εκδόσεων της BMW Σειράς 5 και της BMW X5, καθώς και της νέας BMW M5. Καινοτόμες λειτουργίες ψυχαγωγίας όπως video streaming και in-car gaming θα είναι επίσης διαθέσιμες για άλλα μοντέλα BMW από το φθινόπωρο του 2024.

Οι νέες λειτουργίες θα προσφέρονται και πάλι μέσω απομακρυσμένων αναβαθμίσεων λογισμικού. Άξια μνείας είναι η δυνατότητα ψηφιακής πληρωμής καυσίμου και η βελτιστοποιημένη αναζήτηση και επιλογή σταθμών φόρτισης για οχήματα με BMW Operating System 9. Επιπλέον, με τα ψηφιακά κλειδιά των αυτοκινήτων θα καθίσταται δυνατή η εκχώρηση διαβαθμισμένων δικαιωμάτων.

Από τον Νοέμβριο του 2024, η νέα BMW 116 θα προσφέρει μία ακόμα πιο οικονομική πρόσβαση στην οδηγική απόλαυση στο premium τμήμα της compact κατηγορίας, προσθέτοντας έναν τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρων στη νέα BMW Σειρά 1. Η μέγιστη ισχύς των 122 hp και η μέγιστη ροπή των 230 Nm, μεταδίδονται στους εμπρός τροχούς μέσω ενός επτατάχυτου Steptronic με διπλό συμπλέκτη που ανήκει στον βασικό εξοπλισμό.

Η νέα BMW 116 έχει επιτάχυνση 0 – 100 km/h σε 9,8 δευτερόλεπτα. Η BMW Σειρά 1 αποκτά επίσης μια νέα έκδοση με τετρακίνηση. Η νέα BMW 123 xDrive τροφοδοτείται με μια εξηλεκτρισμένη, τετρακύλινδρη μονάδα κίνησης με ήπια υβριδική τεχνολογία 48V. Η συνολική ισχύς των 160 kW/218 hp προέρχεται από έναν βενζινοκινητήρα με απόδοση 150 kW/204 hp και έναν ενσωματωμένο ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει 14 kW/19 hp.

Η άμεση απόκριση του κινητήρα, η οποία είναι ιδιαίτερα αισθητή κατά την εκκίνηση προσφέροντας παράλληλα μια στιγμιαία αύξηση ισχύος στις μεσαίες στροφές, βοηθά τη νέα BMW 123 xDrive να επιταχύνει από τα 0 στα 100 km/h σε 6,3 δευτερόλεπτα. Το πακέτο τεχνολογίας M Technology Package θα είναι διαθέσιμο αποκλειστικά για τη νέα BMW M135 xDrive από τον Νοέμβριο του 2024.

Πηγή: Sport24.gr