Εικόνα απόλυτου εκλογικού θρίλερ ανάμεσα στον Χάρη Δούκα και τον Νίκο Ανδρουλάκη όσον αφορά την πρωτιά στον α’ γύρο των εκλογών του ΠΑΣΟΚ την προσεχή Κυριακή, αποτυπώνει δημοσκόπηση της εταιρείας Interview για την ιστοσελίδα politic.gr

Στο ερώτημα ποιον θα ψηφίζατε για πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο Χάρης Δούκας συγκεντρώνει 29,6%, ακολουθεί με διαφορά μόλις 0,2% ο Νίκος Ανδρουλάκης (29,4), τρίτος εμφανίζεται ο Παύλος Γερουλάνος με 19,2% και έπονται Άννα Διαμαντοπούλου με 12,9%, Μιχάλης Κατρίνης 3,7% και Νάντια Γιαννακοπούλου με 2,7%.

Στην, δε, εκτίμηση ψήφου Χάρης Δούκας και Νίκος Ανδρουλάκης είναι ισόπαλοι με ένα εύρος από 27,5% έως 32,5%, ο Παύλος Γερουλάνος συγκεντρώνει ένα εύρος από 19% έως 23%, η Άννα Διαμαντοπούλου με 12%-14%, ο Μιχάλης Κατρίνης 2%-4% και η Νάντια Γιαννακοπούλου 2%-3%.

Παράλληλα, τόσο η κοινή γνώμη όσο και οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ θέλουν νέο πρόσωπο για πρόεδρο στο κόμμα. Ειδικότερα, στο σύνολο της κοινής γνώμης το 31% θέλει ξανά πρόεδρο τον Νίκο Ανδρουλάκη, σε αντίθεση με το 64% που θα ήθελε να εκλεγεί κάποιος άλλος για πρόεδρος. Ομοίως και με τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, οι περισσότεροι (59%) επιθυμούν να εκλεγεί νέο πρόσωπο για πρόεδρος στο κόμμα.

Στον ΣΥΡΙΖΑ, στην πρόθεση ψήφου, ο Στέφανος Κασσελάκης συγκεντρώνει 38%, ακολουθεί με δέκα μονάδες ο Σωκράτης Φάμελλος με 29%, τρίτος έρχεται ο Παύλος Πολάκης με 14% (σ.σ. η δημοσκόπηση διεξήχθη πριν την υποψηφιότητα Φαραντούρη).

Στην ερώτηση, τέλος, αν θέλετε να επανεκλεγεί ο Στέφανος Κασσελάκης, στο σύνολο της κοινής γνώμης οι περισσότεροι απαντούν αρνητικά (48%) ενώ ισοψηφία καταγράφεται στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ καθώς το 42% επιθυμεί την επανεκλογή του και το αντίστοιχο ποσοστό την απομάκρυνσή του.

Στην ίδια δημοσκόπηση αποτυπώνεται και η εκτίμηση για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ αν επανεκλεγεί ο Στέφανος Κασσελάκης με το 69% να πιστεύει ότι θα υπάρξει διάσπαση, ποσοστό που είναι πολύ μικρότερο αν εκλεγούν Φάμελλος ή Πολάκης. Αντίθετα, στο ίδιο ερώτημα για το ΠΑΣΟΚ, 8 στους 10 θεωρούν πως το κόμμα μετά την εκλογή του/της νέου/νέας προέδρου θα παραμείνει ενωμένο.