Νεκρός είναι, σύμφωνα με το Al-Arabiya και αραβικά μέσα ενημέρωσης, ο αντικαταστάτης του Νασράλα στην ηγεσία της Χεζμπολάχ, Χασέμ Σαφί αλ-Ντιν, ο οποίος σκοτώθηκε σε ισραηλινή επίθεση στην πόλη Νταχίγια χθες, Παρασκευή.

Μαζί του στην επίθεση σκοτώθηκαν και αξιωματικοί των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν. Ο Σαφί αλ-Ντιν «εξαλείφθηκε», σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μαζί με βοηθούς του, Ιρανούς και αντικαταστάτες επιτόπιους διοικητές της Χεζμπολάχ. Η καταστροφή στο σημείο της επίθεσης δεν έχει προηγούμενο.

Πιο συγκεκριμένα, το δίκτυο Al-Arabiya, επικαλούμενο ανώτατες πηγές της Χεζμπολάχ, αναφέρει πως από την επίθεση χθες, Παρασκευή, στο νότιο προάστιο της Βηρυτού, Νταχίγια, μέχρι και σήμερα, ο άνθρωπος που ανέλαβε τα ινία της Χεζμπολάχ μετά το χτύπημα ενάντια στον Νασράλα δεν έχει δώσει σημάδια ζωής.

Στην επίθεση της Παρασκευής ο στρατός του Ισραήλ επιβεβαίωσε πως στόχος του ήταν η εξάλειψη του Σαφί αλ-Ντιν, για τον οποίο είχε πληροφορίες πως βρίσκεται σε κρησφύγετο της Χεζμπολάχ στη σιιτική περιοχή Νταχίγια, νότια της Βηρυτού. Το συγκεκριμένο σημείο χτυπήθηκε με τον ίδιο τρόπο και τα ίδια οπλικά συστήματα -διατρητικές βόμβες- με τις οποίες η πολεμική αεροπορία του Ισραήλ είχε σκοτώσει και τον Νασράλα. Αναφορές από στρατιωτικές πηγές, τις οποίες μεταφέρουν ισραηλινά μέσα, σημειώνουν μάλιστα πως από το χτύπημα κατά του Σαφί αλ-Ντιν διαλύθηκε ολοσχερώς το συγκεκριμένο κρησφύγετο.