Όπως ενημέρωσε τα μέλη της ΚΕ, ο Σωκράτης Φάμελλος μέσα στην εβδομάδα θα προχωρήσει στην κατάθεση υποψηφιότητας για την θέση του προέδρου «τηρώντας όλες τις προβλέψεις, δηλαδή την κατάθεση προθεσμίας και τις απαραίτητες υπογραφές αλλά και την δήλωση για το σεβασμό και την συμφωνία με τις αποφάσεις του κόμματος».

Ερωτηθείς σε δηλώσεις του αν οι υποψήφιοι, στο βαθμό που διαφωνούν με την αρμοδιότητα της ΚΕ να εφαρμόσει μια μομφή, σημαίνει ότι δεν μπορεί να είναι υποψήφιοι, απάντησε ότι «υπάρχουν όργανα, υπάρχει δημοκρατία, υπάρχει καταστατικό» και πως «όλα θα λυθούν, δεν υπάρχουν αποκλεισμοί». «Υπάρχει ένα πολιτικό ζήτημα: θέλουμε να υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη μέρα; Το διακύβευμα των εκλογών είναι αν θα υπάρχει ο ΣΥΡΙΖΑ, αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει καλύτερος ή θα υπάρχει ένα σχέδιο αλλαγής και υποβάθμισης», γιατί «όλα όσα ζήσαμε το τελευταίο εξάμηνο δυστυχώς παίζουν το παιχνίδι του κ. Μητσοτάκη».

Ερωτηθείς σχετικά με την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη σχολίασε ότι «σήμερα ακούστηκε μέσα στην ΚΕ μία διαθεσιμότητα υποψηφιότητας. Αυτό σημαίνει καταρχήν κάτι. Εγώ παίρνω το θετικό ότι πράγματι υπάρχει η διαδικασία της άρσης εμπιστοσύνης και προχωράμε στην διαδικασία της εκλογής προέδρου με τις προϋποθέσεις που βάζουν τα όργανα. Κρατάω το θετικό και λέω πάμε στο επόμενο».

Ο κ. Φάμελλος ανέφερε ότι «προτεραιότητά μας πρέπει να είναι η ενότητα και μπορώ να διασφαλίσω και να υποστηρίξω την ενότητα όπως έχω κάνει μέχρι σήμερα αλλά και γιατί χρειάζεται να υπάρχει σοβαρός και αξιόπιστος ΣΥΡΙΖΑ στην ελληνική κοινωνία». Τόνισε ότι «η χώρα μας χρειάζεται ένα κόμμα προοδευτικό, αριστερό που να καταθέτει βαθιές μεταρρυθμίσεις σύμφωνες και με την ευρωπαΐκή οικολογική ανάγνωση». Πρόσθεσε ότι «σε τέτοιες δύσκολες στιγμές τα στελέχη της προοδευτικής παράταξης δεν κάνουν πίσω, αναλαμβάνουν την ευθύνη. Είναι δύσκολες στιγμές για τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτό φάνηκε και στην σημερινή συζήτηση. Χρειάζεται να δημιουργήσουμε δημοκρατικό και συντροφικό κλίμα και η σημερινή ΚΕ πρέπει να καλέσει και νέους φίλους στις οργανώσεις μας αλλά και όσους έχουν απογοητευτεί από τον ΣΥΡΙΖΑ. Μετά τη σημερινή ΚΕ ανοίγει ένα πλούσιο διάστημα συζήτησης. Ελάτε να συζητήσουμε, δυναμώστε την προοδευτική σκέψη. Αυτό χρειάζεται η πατρίδα μας σήμερα και σε αυτό θα βάλουμε όλοι πλάτη. Δεν περισσεύει κανένας και πρέπει να βγάλουμε την τοξικότητα και την ένταση μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Υπογράμμισε ότι και από το βήμα της ΚΕ δήλωσε ότι «δεν υπάρχει καμιά ρετσινιά στο ΣΥΡΙΖΑ για διαπλοκή αλλά και καμιά ρετσινιά για αποκλεισμούς. Έχουμε όλοι δεσμευτεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα καθαρό, τίμιο, αγωνιστικό, δημοκρατικό. Ακούγονται και από δηλώσεις και από βίντεο προχειρότητες και ανακρίβειες που δεν αντιστοιχούν στην σοβαρότητα της πολιτικής». Είπε ακόμη ότι «εδώ ερχόμαστε να υπηρετήσουμε τους πολίτες και δεν μπορεί να παίζονται προσωπικά παιχνίδια. Οι πολίτες έχουν ανάγκη σοβαρή πολιτική πρόταση, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ για να στηρίξει την επόμενη μέρα». «Αυτό θα συνεχίζω να υπηρετώ, ένα ΣΥΡΙΖΑ της δημοκρατίας και της κοινωνίας όχι έναν ΣΥΡΙΖΑ ενός αρχηγού. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνει στην ελληνική κοινωνία», υπογράμμισε.