Από τις 7 το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία εκλογής νέου Προέδρου στο ΠΑΣΟΚ, με την προσέλευση των ψηφοφόρων να ξεκινά δυναμικά σε όλη την Ελλάδα. Πρώτος στις κάλπες από τους έξι υποψηφίους προσήλθε ο Χάρης Δούκας, ο οποίος άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων. Χαμογελαστός και ευδιάθετος, ο κ. Δούκας έκανε τις πρώτες δηλώσεις της ημέρας, στέλνοντας ένα μήνυμα ενότητας και ελπίδας.

«Σήμερα έχουμε ραντεβού με το μέλλον. Αλλάζουμε το ΠΑΣΟΚ για να αλλάξουμε τη χώρα. Καλώ όλους τους δημοκράτες και τους προοδευτικούς πολίτες να ψηφίσουν. Ενώνουμε δυνάμεις, κερδίζουμε την ελπίδα», ανέφερε ο κ. Δούκας, υπογραμμίζοντας τη σημασία της σημερινής ημέρας για το μέλλον του κόμματος. Οι δηλώσεις του πρώτου υποψηφίου που ψήφισε φάνηκαν να αντικατοπτρίζουν το κλίμα αισιοδοξίας και συμμετοχής που κυριαρχεί στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ.

Η διαδικασία για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, στην οποία συμμετέχουν οι Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Νάντια Γιαννακοπούλου, Άννα Διαμαντοπούλου, Χάρης Δούκας και Μιχάλης Κατρίνης, αναμένεται να διεξαχθεί σε δύο γύρους, σήμερα και την επόμενη Κυριακή, 13 Οκτωβρίου, εφόσον δεν υπάρξει ξεκάθαρος νικητής στον πρώτο γύρο. Η ψηφοφορία θα ολοκληρωθεί στις 7 το απόγευμα, με πιθανότητα παράτασης σε περίπτωση αυξημένης προσέλευσης.

Η μεγάλη συμμετοχή από τις πρώτες ώρες της ψηφοφορίας φαίνεται να επιβεβαιώνει την προσδοκία για υψηλή προσέλευση, κάτι που θα καθορίσει την έκβαση της εκλογικής αναμέτρησης. Ο Χάρης Δούκας, με την ψήφο του νωρίς το πρωί, έδωσε το έναυσμα για μια μέρα κρίσιμη για το μέλλον του κόμματος, καθώς τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ καλούνται να αποφασίσουν για την ηγεσία που θα καθοδηγήσει το κόμμα τα επόμενα χρόνια.

Οι υπόλοιποι υποψήφιοι θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα σε διάφορα εκλογικά τμήματα της Αθήνας και της περιφέρειας κατά τη διάρκεια της ημέρας, με την προσέλευση να αναμένεται αυξημένη όσο προχωρά η διαδικασία. Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα ψηφίσει στο Δημαρχείο Κερατσινίου-Δραπετσώνας στις 10 το πρωί, ενώ ο Παύλος Γερουλάνος θα προσέλθει στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων στις 12 το μεσημέρι.

Η σημερινή εκλογική διαδικασία είναι καθοριστικής σημασίας για το ΠΑΣΟΚ, καθώς το κόμμα επιδιώκει να επανέλθει δυναμικά στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Οι δηλώσεις του Χάρη Δούκα αναδεικνύουν το όραμά του για ένα ανανεωμένο και ισχυρό ΠΑΣΟΚ που θα μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις. Τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου θα αποτελέσουν βαρόμετρο για τη συνέχεια της εκλογικής διαδικασίας και την πορεία του κόμματος προς την ενότητα και τη συσπείρωση των δυνάμεών του.