Η Πινακοθήκη του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής του Τάκη Μεταλληνού “Κέρκυρα, τότε και σήμερα”. Από τις 11 Οκτωβρίου έως τις 24 Νοεμβρίου 2024, μέσω μίας εικαστικής αφηγηματικής διαδρομής, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με τη ζωή της Κέρκυρας από τις αρχές του 20ού αιώνα μέχρι σήμερα.

Γνώριμα – στην πλειοψηφία τους – μέρη της πόλης αλλά και της υπαίθρου, σκηνές από την καθημερινή ζωή ή επαγγέλματα που δεν υπάρχουν πια, απεικονίζονται στα έργα του καλλιτέχνη, που δημιουργούνται από την διαρκή του ανάγκη να εκφράσει την αγάπη του για τον τόπο που γεννήθηκε, ζει και δραστηριοποιείται.

Στην έκθεση παρουσιάζονται 60 έργα από μελάνι σε χαρτί, ακρυλικό, ακουαρέλα και παστέλ, σε μία απόδοση που συμφωνεί και με την χρονολογική τοποθέτηση των θεμάτων τους. Έτσι, για παράδειγμα, θα δούμε ασπρόμαυρα έργα με μελάνι σε χαρτί που μας ταξιδεύουν στις αρχές του 20ού αιώνα, ενώ άλλα, με έντονα χρώματα και τεχνικές, μας μεταφέρουν στις δεκαετίες 1960, 1970.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου στις 7:30 μ.μ.