Τη νομική οδό θα ακολουθήσει η οικογένεια του 54χρονου εργαζομένου, ο οποίος έχασε τη ζωή του όταν παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά χειμάρρου στη Λεπενού της Αιτωλοακαρνανίας.

Τη νομική διερεύνηση έχει αναλάβει η δικηγόρος Βάσω Πανταζή, η οποία μιλώντας στην ΕΡΤ Πάτρας σημείωσε ότι θα παρέχει με προσοχή και ευαισθησία ό, τι βοήθεια χρειάζεται στο έργο της προανάκρισης η Ασφάλεια Αγρινίου . Επίσης θα υποστηρίξει η οικογένεια την κατηγορία, ώστε να προκύψει και τυχόν ευθύνη των αρχών που δεν έκαναν τους ελέγχους που έπρεπε . Σύμφωνα με την κ. Πανταζή προκύπτουν ευθύνες κρατικής υπηρεσίας γιατί δεν ήχησε το 112 προκειμένου να ειδοποιήσει τον άτυχο 54χρονο να απομακρυνθεί από την περιοχή που θα χτυπούσε ή κακοκαιρία .Ιδιαίτερη αναφορά κάνει η ίδια στα επιχειρηματικά συμφέροντα και στις ευθύνες της πολιτείας που επέτρεψαν να υπάρχει ένα τέτοιο κτίσμα – φυλάκιο στο οποίο βρισκόταν ο άτυχος Άγγελος ,στην κοίτη του ποταμού .

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου Γιώργος Ντουντούμης ,μιλώντας επίσης στην ΕΡΤ Πάτρας, επεσήμανε ότι ο εργαζόμενος που έχασε τη ζωή του στο εργατικό ατύχημα στη Λεπενού ήταν ανασφάλιστος . Μέσα στο 2024, σημειώνει, έχουν σημειωθεί 4 θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα στην ευρύτερη περιοχή . Ο ίδιος δηλώνει χαρακτηριστικά ότι στην περιοχή όπου έγινε το κακό λειτουργούν τουλάχιστον δύο ακόμη επιχειρήσεις με παρόμοιο αντικείμενο.