Ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Status FM 107,7, έδωσε το στίγμα της Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζοντας «ανόητες» τις φήμες ότι το κυβερνών κόμμα υποστήριξε την υποψηφιότητα της Άννας Διαμαντοπούλου ή του Παύλου Γερουλάνου. Ο υπουργός Ανάπτυξης και αντιπρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε πως τα συγκεκριμένα ονόματα θεωρούνταν επικίνδυνα για τη Νέα Δημοκρατία, καθώς θα μπορούσαν να ανταγωνιστούν τη ΝΔ στον κεντρώο χώρο.

«Στον πολιτικό σχεδιασμό της ΝΔ, στον οποίο συμμετέχω, οι δύο υποψήφιοι που δεν θέλαμε να δούμε στον δεύτερο γύρο ήταν η Άννα Διαμαντοπούλου και ο Παύλος Γερουλάνος», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης, προσθέτοντας πως οι εικασίες περί υποστήριξης της Διαμαντοπούλου από τη ΝΔ ήταν συκοφαντικές και εντελώς αβάσιμες. «Μας κατηγορούσαν ότι “πουσάραμε” την κυρία Διαμαντοπούλου, κάναμε τον σταυρό μας», σημείωσε χαρακτηριστικά, εξηγώντας ότι μια νίκη της Άννας Διαμαντοπούλου θα δημιουργούσε σοβαρές δυσκολίες στη ΝΔ, δεδομένου ότι διαθέτει «πρωθυπουργίσιμα χαρακτηριστικά».

Ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε ότι η Άννα Διαμαντοπούλου θα μπορούσε να αποτελέσει ισχυρό ανταγωνιστή στον κεντρώο χώρο, καθώς θα προσέλκυε ψηφοφόρους με παρόμοια ιδεολογική τοποθέτηση με αυτήν του Κυριάκου Μητσοτάκη. Το ίδιο ισχύει και για τον Παύλο Γερουλάνο, τον οποίο η ΝΔ επίσης δεν επιθυμούσε ως αντίπαλο, αφού θα είχε τη δυνατότητα να διεκδικήσει ψηφοφόρους από τον χώρο του προοδευτικού κέντρου.

Αντιθέτως, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως οι υποψήφιοι που πέρασαν στον δεύτερο γύρο, ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Χάρης Δούκας, δεν παρουσιάζουν τον ίδιο βαθμό απειλής για τη ΝΔ. «Δεν υποτιμώ κανέναν πολιτικό αντίπαλο, αλλά τα πολιτικά χαρακτηριστικά τους δεν προκαλούν τις ίδιες ανησυχίες», τόνισε.

Η τοποθέτηση του υπουργού αναμένεται να προκαλέσει συζητήσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, καθώς δείχνει τη στρατηγική προσέγγιση της ΝΔ απέναντι στους αντιπάλους της και το πώς αξιολογεί τους πολιτικούς συσχετισμούς στον χώρο του κέντρου. Ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι οι εκτιμήσεις του βασίζονται σε πολιτικά κριτήρια και όχι σε προσωπικές συμπάθειες, επισημαίνοντας την ανάγκη να γίνει κατανοητό το πολιτικό προφίλ κάθε υποψήφιου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ.