Το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού των επόμενων ημερών θα είναι η σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Και σήμερα Τετάρτη 10 Οκτωβρίου η θερμοκρασία τοπικά θα φτάσει τους 30 βαθμούς Κελσίου ενώ τις επόμενες ημέρες (ως το Σάββατο ) αναμένεται να ξεπεράσει ακόμη και τους 30 βαθμούς.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 4 με 5 βαθμούς υψηλότερα από τα κανονικά επίπεδα για την εποχή επίπεδα. Πάντως από το Σάββατο και πρώτα στα βορειοανατολικά της χώρας θα ξεκινήσει αλλαγή του καιρού. Την Κυριακή αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας στη συνέχεια με επικράτηση ισχυρών βοριάδων στο Αιγαίο η θερμοκρασία θα επιστρέψει σταδιακά στις κανονικές τιμές.

Για βροχές, πολύ λίγες προβλέπονται, σήμερα και την Πέμπτη στα βορειοδυτικά της χώρας κυρίως στο βόρειο Ιόνιο (περιοχή Κέρκυρας) και Ήπειρο. Σήμερα θα βρέξει για λίγο και σε άλλες περιοχές της Μακεδονίας. Το Σάββατο θα βρέξει τοπικά στη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο. Την Κυριακή ασθενείς βροχές προβλέπονται κυρίως στη Χαλκιδική, τις Σποράδες την Εύβοια. Αραιές νεφώσεις θα σχηματιστούν στις περισσότερες περιοχές με τους ανέμους νοτιάδες τοπικά και 5 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπεται γενιά αίθριος καιρός με κάποιες αραιές νεφώσεις. Η θερμοκρασία έως 29 με 30 βαθμούς, θα ξεπεράσει και τους 30 βαθμούς την Παρασκευή και το Σάββατο. Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται αραιές νεφώσεις. Η θερμοκρασία έως 26 με 27 βαθμούς.