Ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Δούκας, συναντήθηκε σήμερα με την Άννα Διαμαντοπούλου, συνυποψήφιά του στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών, στο πλαίσιο της προσπάθειας για διαμόρφωση ενιαίου μετώπου και σύνθεση απόψεων για την επόμενη ημέρα του κόμματος. Μετά τη συνάντηση, η οποία διήρκησε 45 λεπτά, ο κ. Δούκας εξέφρασε την ικανοποίησή του για το κλίμα συνεργασίας και τόνισε ότι «θα είμαστε με την Άννα μαζί την επόμενη μέρα, σε κάθε περίπτωση».

Αναφερόμενος στην ανάγκη για ενότητα και συσπείρωση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Δούκας μίλησε για «σύνθεση ρευμάτων και τάσεων για ένα μεγάλο ΠΑΣΟΚ που θα νικήσει». Παράλληλα, δεν παρέλειψε να σχολιάσει και το ζήτημα της τηλεοπτικής αναμέτρησης (debate) με τον Νίκο Ανδρουλάκη, επισημαίνοντας ότι είναι έτοιμος να συμμετάσχει «οποιαδήποτε ημέρα και ώρα», αρκεί να υπάρχει διάθεση από την άλλη πλευρά.

Από την πλευρά της, η Άννα Διαμαντοπούλου φαίνεται να τηρεί ενωτική στάση, έχοντας προγραμματίσει και νέα συνάντηση, αυτή τη φορά με τον Νίκο Ανδρουλάκη, στις 13:30 στο γραφείο της, προκειμένου να συζητήσουν τη στρατηγική της τελικής ευθείας προς τον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών.

Την ίδια ώρα, το θέμα του debate παραμένει σε εκκρεμότητα. Αν και οι δύο πλευρές συμφώνησαν στο format της τηλεμαχίας, υιοθετώντας τη λογική των προηγούμενων αναμετρήσεων, δεν κατέληξαν σε κοινή απόφαση για την ημερομηνία διεξαγωγής. Η ομάδα του Νίκου Ανδρουλάκη πρότεινε την Πέμπτη ή την Παρασκευή, αφήνοντας «ανοιχτή» την Παρασκευή, εφόσον καταφέρουν να αλλάξουν τον προγραμματισμό μιας προεκλογικής εκδήλωσης του αρχηγού στη Θεσσαλονίκη.

Από την άλλη πλευρά, το επιτελείο του Χάρη Δούκα εξέφρασε τον προβληματισμό του για την Πέμπτη, καθώς συμπίπτει με τον κρίσιμο αγώνα της Εθνικής Ελλάδας ποδοσφαίρου με την Αγγλία, γεγονός που ενδέχεται να μειώσει την τηλεθέαση της αναμέτρησης των υποψηφίων αρχηγών του ΠΑΣΟΚ.

Οι συζητήσεις συνεχίζονται με τις δύο πλευρές να αναζητούν την κατάλληλη ημερομηνία, ενώ αναμένονται εξελίξεις τις επόμενες ώρες. Όπως επισημαίνουν πηγές από τη Χαριλάου Τρικούπη, «η κλεψύδρα του χρόνου αδειάζει», και οι επιτελείς των διεκδικητών θα πρέπει σύντομα να ξεκαθαρίσουν εάν τελικά θέλουν να προχωρήσουν με το debate ή όχι.