Με δραματικό τρόπο περιέγραψε στο EΡΤΝews η αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φλόριντας, Άρια Σωκράτους το πέρασμα του τυφώνα Μίλτον από το Ορλάντο της Φλόριντα όπου διαμένει λέγοντας ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν είναι η στάθμη του νερού, μέχρι στιγμής, αλλά οι άνεμοι, οι βροχές και η διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος. «Αυτή τη στιγμή έχουμε πολύ δυνατές καταιγίδες, και ο άνεμος είναι τόσο ισχυρός που τραντάζει το σπίτι. Έξω γίνεται κατακλυσμός. Δεν τολμώ ούτε παράθυρο να ανοίξω».

«Εδώ και τρεις ώρες έχουμε διακοπή ρεύματος», δήλωσε η κ. Σωκράτους, Ελληνοκύπρια και μέλος της πολυπληθούς ελληνικής ομογένειας στη Φλόριντα, περιγράφοντας την κατάσταση από το Ορλάντο. «Παλαιότερα ζούσα στην Τάμπα, αλλά τώρα μένω στο Ορλάντο, όπου υποτίθεται ότι είμαστε πιο ασφαλείς καθώς η περιοχή απέχει περίπου 300 χιλιόμετρα από τα παράλια και δεν κινδυνεύουμε από την άνοδο της στάθμης της θάλασσας», πρόσθεσε.

Μιλώντας για τις εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες που αντιμετωπίζει η περιοχή τόνισε ότι μπροστά στις τεράστιες ζημιές που αναμένονται το κράτος δεν καλύπτει ζημιές για ιδιωτικές κατοικίες. Οι ασφαλίσεις είναι ιδιωτικές και μόνο για δημόσια έργα, όπως οι υπονόμοι, αναλαμβάνει το κράτος να καλύψει τις ζημιές».

Η ίδια δεν έχει χρησιμοποιήσει σάκους άμμου για την προστασία της οικίας, όπως έχει συμβεί σε άλλες περιοχές αλλά νιώθει πιο ασφαλής σε σχέση με άλλους κατοίκους της περιοχής καθώς διαθέτει αντιανεμικά παράθυρα. Ωστόσο, όπως είπε, «παρόλο που είμαστε ασφαλείς, δεν μπορείς ποτέ να προβλέψεις απόλυτα μια φυσική καταστροφή».