Η εσωκομματική κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ εντείνεται, καθώς πλησιάζει η νέα συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το Σάββατο. Το ενδεχόμενο αποκλεισμού του Στέφανου Κασσελάκη από την κούρσα για την ηγεσία του κόμματος έχει φέρει αναταράξεις στις τάξεις του κόμματος, ενώ οι εσωκομματικές έριδες συνεχίζονται.

Ο Κασσελάκης αποσύρει το εξώδικο και παραμένει πρόεδρος

Παρά τις πιέσεις, ο Στέφανος Κασελάκης δηλώνει ότι παραμένει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ έκανε πίσω σε μια κίνηση συμφιλίωσης, αποσύροντας το εξώδικο που είχε αποστείλει στα όργανα του κόμματος για τη δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες του. Σε ανάρτησή του μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, ο Κασσελάκης ανακοίνωσε ότι το επίμαχο εξώδικο αποσύρεται, τονίζοντας ότι ο στόχος του επιτεύχθηκε.

Συγκεκριμένα, ο πρώην πρόεδρος εξήγησε ότι η δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες των άλλων υποψηφίων, καθώς και η καταδίκη της διαρροής από την Πολιτική Γραμματεία στις 8 Οκτωβρίου, δικαίωσαν τις θέσεις του. Ως εκ τούτου, δήλωσε πως δεν θα ακολουθήσει περαιτέρω νομικές ενέργειες.

Καταγγελίες για σχέδιο αποκλεισμού

Σε συνέντευξή του, ο Στέφανος Κασσελάκης υποστήριξε ότι υπάρχει σχέδιο για τον αποκλεισμό του από την κούρσα της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας ότι παραμένει πρόεδρος και ζητώντας από το συνέδριο να αποφανθεί. «Πιστεύω ότι υπάρχει ένα σχέδιο εν κινήσει που στοχεύει στον αποκλεισμό μου από την υποψηφιότητα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Κασελάκης δεν δίστασε να αναφερθεί και στον Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας ότι, εάν ο πρώην πρόεδρος επιθυμεί την επιστροφή του στην πρώτη γραμμή της πολιτικής, θα ήταν πιο έντιμο να θέσει υποψηφιότητα απέναντί του.

Μπαρούτι η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ

Η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει “μπαρούτι”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, με ανατροπές διαρκώς να αλλάζουν το σκηνικό στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο Στέφανος Κασσελάκης, αμέσως μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, δημοσίευσε μακροσκελή ανάρτηση, απαντώντας σε κατηγορίες που διατυπώθηκαν εναντίον του από μέλη της Γραμματείας. Μεταξύ άλλων, ανακοίνωσε την απόσυρση του εξωδίκου, εν γνώσει της αποφασιστικότητας της πλειοψηφίας του κόμματος να προχωρήσει με απόφαση αποκλεισμού της υποψηφιότητάς του στην αυριανή Κεντρική Επιτροπή.

Η κίνηση του Κασσελάκη φαίνεται να αποτελεί μια προσπάθεια να ακυρώσει το κρίσιμο ζήτημα της αυριανής συνεδρίασης, ωστόσο, ανώτατοι κομματικοί παράγοντες επιβεβαιώνουν ότι η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί κανονικά, και μάλιστα χωρίς εισήγηση από την Πολιτική Γραμματεία. Τα μέλη της Επιτροπής θα τοποθετηθούν ελεύθερα και θα αποφασίσουν για το μέλλον της υποψηφιότητας Κασσελάκη.

Η συγκέντρωση έξω από το ξενοδοχείο και η αντίδραση Κασελάκη

Παράλληλα, υπάρχουν πληροφορίες ότι υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη σκοπεύουν να συγκεντρωθούν έξω από το ξενοδοχείο όπου θα λάβει χώρα η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής. Ο ίδιος ο Κασσελάκης, όμως, προχώρησε σε δημόσια δήλωση μέσω ανάρτησης, χαρακτηρίζοντας τις φήμες ως “προβοκάτσια” και διαχωρίζοντας τη θέση του από οποιαδήποτε τέτοια κινητοποίηση.