Γενικά καλοκαιρία προβλέπεται για τις επόμενες ημέρες, με λίγες βροχές, βοριάδες στα πελάγη και σταδιακή υποχώρηση της θερμοκρασίας, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη. Από τα μέσα της εβδομάδας οι βόρειοι άνεμοι προβλέπεται να ενισχυθούν και να φτάσουν τα 7 και πιθανώς 8 μποφόρ στο Αιγαίο, γεγονός που θα συνοδευτεί από περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας. Προς το τέλος της εβδομάδας προβλέπονται μέγιστες τιμές στα επίπεδα των 20 βαθμών Κελσίου.

Πιο αναλυτικά, την Κυριακή προβλέπεται ηλιοφάνεια με νεφώσεις κατά διαστήματα. Λίγες πρόσκαιρες βροχές θα σημειωθούν κυρίως τις πρωινές ώρες τοπικά στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Οι άνεμοι βορείων διευθύνσεων, έως 5 μποφόρ στο Ιόνιο, έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση σε όλη τη χώρα. Στα βόρεια θα φτάσει τους 22 με 24 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα έως 26 με 28 βαθμούς.

Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια, με κάποιες νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι βόρειοι έως 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ, η θερμοκρασία από 19 έως 28 βαθμούς.

Και στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται ηλιοφάνεια αλλά και διαστήματα με νεφώσεις, με μια μικρή πιθανότητα πρόσκαιρης ασθενούς βροχής. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, η θερμοκρασία από 15 έως 24 βαθμούς.

Τη Δευτέρα σε όλη τη χώρα προβλέπονται αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι βόρειοι έως 5 με 6 μποφόρ στα πελάγη, η θερμοκρασία περίπου στα ίδια επίπεδα