Στην ομιλία του ενώπιον της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ο Σωκράτης Φάμελλος έθεσε το πλαίσιο για την ανασυγκρότηση και την μελλοντική πορεία του κόμματος.

Μετά από μια περίοδο εσωτερικών αναταράξεων και εκλογικών αποτυχιών, ο Φάμελλος υπογράμμισε την ανάγκη για μια νέα στρατηγική που θα φέρει τον ΣΥΡΙΖΑ ξανά στο προσκήνιο της πολιτικής σκηνής. Κεντρικά σημεία της ομιλίας του ήταν η ανανέωση της πολιτικής ταυτότητας του κόμματος, η ενίσχυση της επαφής με την κοινωνία και η ανάδειξη μιας σαφούς αντιπολιτευτικής γραμμής απέναντι στις πολιτικές της κυβέρνησης.

Ο Φάμελλος τόνισε την ανάγκη για συλλογική δράση και ενότητα εντός του κόμματος, με στόχο να ξεπεραστούν οι προκλήσεις και να χτιστεί ένα αξιόπιστο και δυναμικό προφίλ που θα μπορέσει να απαντήσει στα ζητήματα της σύγχρονης Ελλάδας. «Το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ εξαρτάται από την ικανότητά μας να προσαρμοστούμε στις ανάγκες της κοινωνίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη διάρκεια της ομιλίας του, παρουσίασε συγκεκριμένες προτάσεις για την πολιτική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ, εστιάζοντας σε θέματα κοινωνικής δικαιοσύνης, οικονομικής ανάπτυξης και περιβαλλοντικής βιωσιμότητας. Παράλληλα, αναφέρθηκε στη σημασία της επαναπροσέγγισης των παραδοσιακών ψηφοφόρων και της διεύρυνσης της επιρροής του κόμματος.

Ο Φάμελλος επισήμανε ότι η προσεχής περίοδος θα είναι κρίσιμη για τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το κόμμα θα πρέπει να επαναπροσδιορίσει τη θέση του στο πολιτικό φάσμα και να επανέλθει δυναμικά στην αντιπολίτευση, προσφέροντας ρεαλιστικές λύσεις και προτάσεις που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πολιτών.