Σοκ και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει στην Ιταλία η είδηση του βιασμού μιας 10χρονης σε κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στην Μπρέσια, με δράστη έναν 28χρονο άνδρα από το Μπαγκλαντές. Το περιστατικό σημειώθηκε στο κέντρο μεταναστών στο Σαν Κολομπανό ντι Κολιό, στη βόρεια Ιταλία, όπου το κορίτσι έμεινε έγκυος μετά από σεξουαλική επίθεση που δέχθηκε από τον 28χρονο.

Η αποκάλυψη της τραγικής υπόθεσης έγινε όταν η μητέρα της 10χρονης παρατήρησε ξαφνικές και «περίεργες» αλλαγές στη συμπεριφορά του παιδιού της. Μόλις η μητέρα κατάφερε να μιλήσει με την κόρη της, το κορίτσι της περιέγραψε τις φρικτές στιγμές που βίωσε στα χέρια του 28χρονου. Αμέσως, η 10χρονη μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι ήταν έγκυος.

Οι γιατροί στο νοσοκομείο αποφάσισαν να προχωρήσουν σε έκτρωση λόγω της πολύ μικρής ηλικίας της ανήλικης. Ο 28χρονος συνελήφθη από την αστυνομία και μεταφέρθηκε στη φυλακή της Μπρέσια, όπου κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση σε ανήλικο. Αναμένεται να δικαστεί τις επόμενες εβδομάδες.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο 28χρονος είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη της μητέρας του θύματος, γεγονός που τον βοήθησε να βρεθεί μόνος του με την ανήλικη κοπέλα αρκετές φορές, εκμεταλλευόμενος την ευάλωτη κατάσταση στην οποία βρισκόταν η οικογένεια.

Μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, τόσο το θύμα όσο και η μητέρα της μεταφέρθηκαν σε προστατευμένη τοποθεσία σε άλλη περιοχή της Λομβαρδίας, ενώ το κορίτσι λαμβάνει ψυχολογική υποστήριξη για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της τραυματικής αυτής εμπειρίας.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην Ιταλία, ανοίγοντας εκ νέου τη συζήτηση για τις συνθήκες ασφάλειας στα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών, αλλά και για την προστασία των ανήλικων κοριτσιών που βρίσκονται σε ευάλωτες καταστάσεις.