Στον καναπέ της εκπομπής Buongiorno κάθισε ο Μιχαήλ Ταμπακάκης το πρωινό της Τετάρτης (16/10). Ο νεαρός ηθοποιός, που έγινε ευρύτερα γνωστός πέρσι μέσα από τη συμμετοχή του στη σειρά «Μαύρο Ρόδο», μίλησε στη Φαίη Σκορδά για τις σφοδρές αντιδράσεις που προκαλεί η θεατρική απόδοση του «Brokeback Mountain», στην οποία πρωταγωνιστεί, και τα χυδαία ρατσιστικά σχόλια που δέχθηκε στα social media.

«Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι τα σχόλια έγιναν πριν καν ανέβει η παράσταση. Βγαίνει μία αφίσα, βλέπεις ένα πρόσωπο και μία αφίσα. Αυτό κάτι λέει. Γι’ αυτό ασχολούμαστε με αυτή την ιστορία και ανεβάζουμε αυτό το έργο, αλλιώς θα κάναμε κάτι άλλο. Εύχομαι να μην γίνει η ίδιας έκτασης συζήτηση με τότε που βγήκε η ταινία, θα είναι λυπηρό», δήλωσε ο Μιχαήλ Ταμπακάκης.

«Δεν θεωρώ ότι δεν έχουμε καταφέρει τίποτα αλλά πιστεύω ότι υπάρχει φοβερή ημιμάθεια σε σχέση με τις ταυτότητες φύλου, τη σεξουαλικότητα. Ένας γκέι άνθρωπος «πρέπει» να είναι κάπως και αυτό έχει δομηθεί από την κοινωνία αλλά ακριβώς αυτό αποδομεί το έργο, γιατί οι δύο πρωταγωνιστές τηρούν το απόλυτο πρότυπο ενός αρρενωπού άντρα», επισημαίνει ο ηθοποιός.

«Για μένα το πιο σημαντικό είναι ότι ακόμα υπάρχει μία σύγχυση του τι είναι τι και πώς πρέπει να είναι όλα. Δεν έχει να κάνει η σεξουαλικότητα με το πώς είναι ένας άνθρωπος και το πώς συμπεριφέρεται. Έχουμε «ταμπελοποιήσει» εικονικά τα πράγματα», σχολιάζει ο Μιχαήλ Ταμπακάκης.

«Η ψυχοθεραπεία ήρθε στα 18 μου και είχα μόνος μου την ανάγκη να πάω να μιλήσω με κάποιον για το τι νιώθω. Είμαι ευχαριστημένος με τις επιλογές μου και μου αρέσει να μη μετανιώνω για κάτι», αναφέρει σε άλλο σημείο της κουβέντας ο Μιχαήλ Ταμπακάκης.

Πηγή: zappit.gr